Mijn Bibliotheek

Laden...

Studiekringen

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven. De Bibliotheek in Raalte biedt sinds mei 2018 onderdak aan studiekringen voor 50-plussers.

Nieuwe studiekringen in Heino en Wijhe

In Heino en Wijhe organiseert de Bibliotheek Salland deze herfst startbijeenkomsten voor het oprichten van een studiekring. De bijeenkomst in Wijhe is op donderdag 20 september in de Bibliotheek, de bijeenkomst in Heino is op woensdag 3 oktober in het Dorpshuus. Beide starten om 10 uur en zijn vrij toegankelijk.

Aanmelden

Is een studiekring echt wat voor jou, of wil je er iets meer over weten? Aarzel niet en meld je belangstelling bij ons. Zodra zich een groepje mensen heeft aangemeld, nodigen we je uit voor een vrijblijvende startbijeenkomst. Stuur een e-mail naar , vraag ernaar bij de balie of bel de Bibliotheek op 0572-363637.

Achtergrond

Contacten leggen, mensen ontmoeten en op een persoonlijke manier je tijd zinvol besteden. Als je wat ouder wordt, ga je naar zulke dingen op zoek’, zegt Mirjam Joosten (57). Zij is een van de twee oprichters van de Studiekring Raalte. ‘Ik volgde een opleiding tot ouderencoach, en ontmoet steeds meer mensen die daar behoefte aan hebben.’

Op zoek naar een locatie voor een praatgroep kwam ze terecht in de Bibliotheek. Daar ontstond het idee om een Studiekring50Plus op te richten. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!