Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid

Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid

Ccoba-lezing over het land Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. 

In de lezing ‘Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid’ neemt Marc Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld. De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Al word je als bezoeker van het land nauwgezet in de gaten gehouden, er zijn wel degelijk mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enig toegestane stroming is.

Bij een bezoek aan Noord-Korea lopen schijn, werkelijkheid en waarheid steeds in elkaar over. Bekijken wij Noord-Korea niet door een al te westerse bril? Ontdek bij deze lezing dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, filmfragmenten die nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk Marcs eigen ervaringen als bezoeker van Noord-Korea.

Reserveren

Het aantal plaatsen is niet onbeperkt. Reserveer op tijd online!

Liever langskomen in de Bibliotheek? Dat kan natuurlijk ook. Kom in Ommen tijdens de openingsuren naar de balie of bel ons op 0529–452158. De prijs voor deelname is € 3,– voor Vrienden van Ccoba, € 5,– voor leden van de Bibliotheek en € 7,– voor alle overige deelnemers. Om Vriend van Ccoba te worden, zie de Ccoba-pagina.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 8 maart 2022
Tijd 20.00 tot 22.00 uur
Capaciteit 60
Beschikbaar 43
Waar Bibliotheek Ommen
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Soort activiteit Lezing
Prijs
Normale prijs € 7,00
Leden Bibliotheek € 5,00
Laat een geldige Bibliotheekpas zien
Vrienden van Ccoba € 3,00
Alleen met een geldige Vriendenpas