Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Fotoboek maken

Fotoboek maken

Iets bijzonders doen met digitale foto’s? Dat kan! Maak zelf een schitterend fotoboek in deze cursus!

Vroeger liet je je fotorolletje afdrukken. Als het een beetje meezat, had je ze een tijdje later in een album geplakt, al dan niet met de bijbehorende verhalen ernaast geschreven.

Nu maken we onze foto's digitaal: met een digitale camera, of met de telefoon. Foto's staan op de computer, of ‘in de cloud’. Maar een prachtig fotoboek maken, dat kan nog steeds, zelfs mooier dan ooit! Omdat fotoboeken gedrukt worden, ziet het eindresultaat er schitterend uit.

Wat ga je leren:

In deze cursus leer je:

  • een fotoboek maken op de pc;
  • werken met achtergronden en sjablonen
  • uitsneden maken uit foto’s
  • gebruik van kaders
  • invoegen van tekst
  • het boek bestellen via internet.

NB: Tijdens de cursus oefenen we met het fotoboekprogramma van Albelli. Maar wat je leert, kan je gebruiken in elk ander fotoboekprogramma.

Praktisch:

Elke maandag om 14.00 uur is er een online bijeenkomst. De cursusleider beantwoordt vragen, legt uit, laat dingen zien en doet voor hoe alles werkt.

Je ontmoet hier de andere deelnemers. Je kunt onderling overleggen over de leerstof en alle vragen stellen die je wilt. In coronatijd is deze online cursus een echt moment voor sociale ontmoeting. 

De cursus wordt doorlopend gegeven. Iedere deelnemer verwerkt de leerstof in zijn eigen tempo. Je kunt je aanmelden via de knop hieronder. Wij nemen contact op en stemmen af wanneer je kunt beginnen.

De cursus Fotoboek maken is ontwikkeld door SeniorWeb.

Datum maandag 14 juni 2021
Tijd 14.00 uur
Waar Online
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)
Prijs gratis
Inschrijven is niet (meer) mogelijk