Direct naar de inhoud

Boek van de Week

Elke week een vers boek uit de Bibliotheek

Boek van de Week

Meisje zonder leugens – Michael Robotham

Meisje zonder leugens – Michael Robotham

Cyrus Haven is als forensisch psycholoog toegevoegd aan de politie. Hij onderzoekt plaatsen delict maar heeft ondertussen ook contact met een tiener die zeven jaar geleden onder raadselachtige omstandigheden is gevonden.  Het meisje, Evie, is door een hulpagente in een schuilplaats in een Noord Londens huis ontdekt. Ze  verschuilde zich daar voor de mensen die naar haar op zoek waren, alleen zij weet wat ze haar hebben misdaan.

Sacha

Samen met kruimeldief Boland woonde ze in het pand. Hun relatie was al net zo raadselachtig. Was hij een pedofiel? Waarom ging Boland met haar in dit veel te grote huis wonen? Waar had hij het geld vandaan om een half jaar vooruit te betalen? En wie heeft hem op beestachtige wijze vermoord? Cyrus wil er meer van weten en gaat in eerste instantie op zoek naar de hulpagente die Evie gevonden heeft. Hij vindt Sacha na lang zoeken in een kustplaats in Cornwall waar ze op een heel afgelegen plek woont. Cyrus wacht haar op en weet haar aan de praat te krijgen. Elk detail dat ze vertelt leert hem iets meer over Evie.

Doorzien

Ondertussen wordt Evie’s verblijf in de jeugdinrichting steeds hachelijker. Dat komt door haar recalcitrante gedrag, ze mag graag de boel op stelten zetten. Bovendien heeft ze de gave om leugens te doorzien. Niet iedereen kan dat op prijs stellen, het maakt haar leven nog ingewikkelder. Ondertussen denkt ze steeds vaker aan wat haar is overkomen. Hoe ze in de handen van een geraffineerde Oom terechtkwam. Het chique maar geheime leven dat ze had. Haar ontsnapping en de gevolgen daarvan. En nu zit ze in die inrichting. Als het goed is, is ze daar veilig. Maar een garantie is er niet. Ze zal haar hele leven op haar hoede moeten zijn.

Heldenrol

Robotham introduceert met Cyrus Haven een nieuwe speurder, psychologisch onderlegd en zeer vasthoudend. Een lichte heldenrol zoals ook in de boeken van  Dick Francis het geval is. Sympathiek, kundig, alert, samen met Sacha vormt hij een prima duo dat de misdaad wel aan kan. Schil voor schil wordt het drama rond Evie afgepeld, kleine brokjes krijgt de lezer toegespeeld, samen vormen ze een fantastisch plot met een onverwachte finale. Een thriller op zijn allerbest, je moet doorlezen.