Boek van de Week

Elke week een vers boek uit de Bibliotheek

Boek van de Week

Leugenaar – Charlotte Link    

Leugenaar – Charlotte Link    

Kate Linville is rechercheur bij de Metropolitan Police in Londen. Ze is in de voetsporen van haar vader getreden, hij was bij de politie in Yorkshire. Was, want hij is onlangs op gruwelijke wijze vermoord aangetroffen in zijn keuken. Kate is toen onmiddellijk afgereisd, heeft het onderzoek van nabij gezien. Maar alles zonder resultaat. Inspecteur Caleb Hale heeft het onderzoek op zijn bordje gekregen. Hij is net terug van een afkickperiode en krijgt maar geen greep op de zaak ondanks de uitstekende hulp van zijn medewerkers Jane en Robert.

Beestachtig

Als Kate een dringend telefoontje krijgt van een vrouw die zegt iets over de zaak te weten vertrekt ze hals over kop weer naar Yorkshire.  Terug in het huis van haar vader, nu schoongemaakt en opgeruimd, overdenkt ze haar leven. Haar band met haar vader was zo sterk, eigenlijk heeft haar leven nog weinig zin. Maar goed, ze heeft nog geen contact gehad met Melissa Cooper, de vrouw van het telefoontje. Als ze haar opzoekt op haar werkadres, een school in Hull, doet ze een gruwelijke vondst. Melissa is ook op beestachtige wijze om het leven gebracht. Er moet een connectie tussen de twee slachtoffers zijn, dat is wel duidelijk.

Wraak

Caleb Hale heeft inmiddels wel een dader op het oog. Denis Shove heeft bij zijn aanhouding door vader Linville duidelijk gemaakt dat hij de politieman terug zou pakken. Aangezien Shove nu alweer een tijdje op vrije voeten is, wordt de jacht op hem ingezet. Maar wat is het verband met Melissa Cooper? Kate gelooft niet in het daderschap van Shove. Volgens haar hebben de moorden te maken met het privéleven van haar vader. Ze gaat zelf op onderzoek uit en stuit op feiten die ze misschien liever niet had geweten. Ze blijft Hale telkens een stap voor en brengt zo niet alleen haar eigen leven maar ook dat van anderen in gevaar.

Stijl

Charlotte Link is een gerenommeerde thrillerschrijver. Zeker een tiental titels is al in vertaling verschenen. Haar stijl doet denken aan Elizabeth George, karakters worden uitgebreid beschreven en uitgewerkt, je kruipt echt in het hoofd van de voornaamste karakters. Het omvangrijke boek gaat dan ook geen moment vervelen. Spannend tot het laatst met een uitstekend plot en dito cliffhangers die de lezer in de ban houden.