Boek van de Week

Elke week een vers boek uit de Bibliotheek

Boek van de Week

Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga

Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga

Ze zijn met zijn drieën, Betteke, Gonny en Karlijn. Ze winnen een prijsvraag en vertrekken voor een drieweekse rondreis door de VS. De enige bindende factor is het countrykoor waar ze elke woensdagavond de longen uit het lijf zingen. Verder kennen ze elkaar niet zo goed. Gonny zag de folder met de prijsvraag, wie kan het beste een Dolly Partonlied zingen? Alleen durft ze niet, met die andere twee wel. Gonny verzorgt de kostuums, ze oefenen een paar keer en blazen de andere kandidaten van het podium. De prijs is in de pocket.

Voetveeg

Gonny is gewoonlijk niet zo’n durfal. Ze brengt haar dagen thuis door, haar man is kostwinner, haar zoons studeren. Dat was allemaal prima toen de jongens klein waren, nu voelt het vaak dat ze hun voetveeg is. Alles is vanzelfsprekend, haar man dagelijks in zijn mancave en Gonny alleen op de bank. De reis is een echte uitspatting, hoe zal ze haar thuisfront na drie weken aantreffen?

Jaloers

Karlijn is een veel frivoler typ. Ze gaat bijna dagelijks uit, heeft tig one-night-stands, drinkt als een tierelier, heeft eeuwig geldgebrek en maakt o zo makkelijk contact. Betteke is daar stront jaloers op. Op dat contact leggen. Betteke is altijd op afstand, wat haar als advocate goed van pas komt. Maar ze kan die houding niet achter zich laten, ook privé heeft ze niemand om op terug te vallen. Dat is heel akelig, zeker nu ze iets afschuwelijks heeft ontdekt.

Al reizend leren ze elkaar beter kennen. Ze leren niet van alles over elkaar, ze leren ook vooral zichzelf beter kennen. Alleen daarom al zullen ze deze trip door het country deel van de VS nooit vergeten.

Meet&Greet

Niet alleen de drie vrouwen hebben de hoofdrol in dit vrolijke en luchtige feelgood verhaal, ook Dolly Parton is alom aanwezig.  Bij bijna alles wat de dames overkomt, worden liedjes van Parton geciteerd. En dan blijft er de vraag: gaat de meet-en-greet met hun grote idool echt door? Zullen ze haar werkelijk ontmoeten? Of was het een loze belofte en zullen ze het alleen met drie weken country style moeten doen?