Voorleesuurtjes

Tijdens het Voorleesuurtje kunnen ouders ervaringen uitwisselen en wordt er voorgelezen. Als ouder kun je met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kindjes mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. We richten ons vooral op kinderen van 0-4 jaar.

Start met boeken

Kinderen kun je niet vroeg genoeg in aanraking brengen met lezen en met boeken. Dat blijkt uit onderzoek. Kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

BoekStart!

Daarom is het goed als kinderen thuis, maar ook bijvoorbeeld op de kinderopvang, zo vroeg en zo veel mogelijk met boekjes en verhalen bezig gaan. Dat is dan ook de inzet van BoekStart, een landelijk programma gericht op leesbevordering voor de allerkleinsten.

Gratis

De Bibliotheek Salland werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje ophalen. In dit koffertje zit een leuk cadeautje en allemaal informatie over voorlezen.

Voorleesuurtje 

  • Bibliotheek Raalte: elke vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur
  • Bibliotheek Olst: elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

De BoekStart voorleesuurtjes zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen!

Boekstartcafé Ommen

Het BoekStartcafĂ© is voor kinderen tot 4 jaar en hun ouders. Er wordt altijd voorgelezen, en er zijn telkens andere activiteiten. Het BoekStartcafĂ© is een initiatief van Bibliotheek Ommen in samenwerking met het consultatiebureau en is in de Bibliotheek, op woensdagochtenden. Alle data vind je op de site (agenda) en op de flyer.

Voorlezer worden?

Vind je het zelf leuk om kinderen blij te maken met een mooi verhaal? Meld je dan aan als voorlezer. Neem contact op met de Bibliotheek of vraag ernaar bij een medewerker.