Direct naar de inhoud
 • Digitaal café

  Alles eruithalen

  Wil je alles uit je tablet of smartphone halen wat erin zit? Kom dan naar een van de Digitale cafés 

  Kennis en ervaringen delen

  Bij het Digitaal Café kom je voor hulp met je tablet, smartphone, computer, internet of apps. Je mag er komen met een specifieke vraag, of aanschuiven om je ervaring en kennis te delen.

  Ontdek het!

 • Werken met de digitale overheid

  Werken met de digitale overheid

  Leer online zaken doen met gemeente en Rijk.

  Digitaal je overheidszaken doen

  Huurtoeslag, werk zoeken, een nieuw paspoort aanvragen of je verhuizing doorgeven: meer en meer zaken die je met de overheid doet, gaan digitaal, via internet. Veel mensen vinden dat (nog) lastig. Voor hen is er de cursus Werken met de digitale overheid

  Lees meer

 • Klik & Tik

  Leer omgaan met computer en internet

  Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk.

  Geen of weinig ervaring met computer of internet? Volg dan een cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek.

  Meer weten

 • Windows 10

  Besturingssysteem

  Met het besturingssysteem bedienen we de computer. In deze cursus leer je werken met het bekendste besturingssysteem, Windows 10. 

  Wat je leert

  In deze cursus leer je over het Bureaublad, mappen, bestanden, internet en e-mail. Ook veiligheid en onderhoud komen aan de orde.

  Lees meer

 • Fotoboek maken

  Stijlvol album

  Op je laptop of pc een prachtig, gedrukt album maken van je digitale foto's. In deze cursus leer je omgaan met het fotoboekprogramma. 

  Bekijk de cursus

 • Veilig en bewust online

  Alert en zelfverzekerd op het web

  Herken oplichting, houd je pc vrij van kwaadaardige software, en meer. In deze cursus leer je alles over veiligheid op internet. 

  Bekijk de cursus

 • Oefenen.nl

  Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

  Lees meer

 • Leercentrum SeniorWeb

  SeniorWeb is een landelijke organisatie die de digitale wereld toegankelijk maakt voor iedereen. Voor bepaalde cursussen werkt Bibliotheek Salland samen met de lokale afdelingen van SeniorWeb.

  Meer weten