Direct naar de inhoud
 • DigiSterker

  Digisterker

  Leer online zaken doen met gemeente en Rijk.

  Omgaan met de digitale overheid

  Huurtoeslag, werk zoeken, een nieuw paspoort aanvragen of je verhuizing doorgeven: meer en meer zaken die je met de overheid doet, gaan digitaal, via internet. Veel mensen vinden dat (nog) lastig. Voor hen is er de cursus Digisterker. 

  Lees meer

 • Klik & Tik

  Leer omgaan met computer en internet

  Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Je kunt steeds meer doen via de computer en het internet. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk.

  Geen of weinig ervaring met computer of internet? Volg dan een cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek.

  Meer weten

 • Tablet- en smartphonecafé

  Alles eruithalen

  Wil je alles uit je tablet of smartphone halen wat erin zit? Kom dan naar een van de Tabletcafés voor senioren.

  Kennis en ervaringen delen

  Bij een tabletcafé kom je voor hulp met je tablet of smartphone. Je mag er komen met een specifieke vraag, of aanschuiven om je ervaring en kennis te delen.

  Ontdek het!

 • Omgekeerde Universiteit

  Vraag het een student

  Studenten leren ouderen tips en trucs voor het gebruik van hun tablet, mobiele telefoon of laptop.

  1-op-1

  Voor elke deelnemer wordt een student ingevlogen. Natuurlijk is de inloop vrij, maar voor de beste begeleiding is het dus zaak je aan te melden.

  Lees meer

 • Oefenen.nl

  Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

  Lees meer

 • Leercentrum SeniorWeb

  SeniorWeb is een landelijke organisatie die de digitale wereld toegankelijk maakt voor iedereen. Voor bepaalde cursussen werkt Bibliotheek Salland samen met de lokale afdelingen van SeniorWeb. Kom langs tijdens de Computervraagdagen op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 januari!

  Meer weten

 • Windows 10

  Besturingssysteem

  Met het besturingssysteem bedienen we de computer. In deze cursus leer je werken met het bekendste besturingssysteem, Windows 10. 

  Wat je leert

  In deze cursus leer je over het Bureaublad, mappen, bestanden, internet en e-mail. Ook veiligheid en onderhoud komen aan de orde.

  Lees meer