Leer online zaken doen met gemeente en Rijk

Huurtoeslag, werk zoeken, een nieuw paspoort aanvragen of je verhuizing doorgeven: meer en meer zaken die je met de overheid doet, gaan digitaal, via internet. Veel mensen vinden dat (nog) lastig. Voor hen is er de cursus Digisterker. 

Uit het nieuws:

Meer dan twee miljoen mensen kijken bijna nooit in hun Berichtenbox. Dat is de digitale brievenbus voor berichten van de overheid, die iedere Nederlander heeft. Mensen missen daardoor belangrijke berichten over betalingen, en dat leidt soms tot boetes en zelfs tot ernstige financiële problemen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nationale Ombudsman. 

Tijdens de cursus Digisterker leert u hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken maar ook hoe u bij uw Berichtenbox komt.

Cursusinformatie

De cursus wordt gegeven op vier ochtenden. Een kleine groep deelnemers wordt intensief begeleid in het Leer&Meer Plein, de leer- en werkruimte van de Bibliotheek Salland in Raalte. Je moet al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. Deelname is gratis; er wordt een bijdrage van € 15,00 gevraagd voor het cursusboek en de koffie. De eerstvolgende cursus start op donderdag 25 oktober 2018. 

Belangstelling? Je kunt je ook alvast aanmelden als belangstellende, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe cursussen worden ingepland. Stuur een mailtje naar , bel ons op 0572-363637 of vraag bij de balie naar Digisterker.