Happen & Snappen

Leren

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren?

Kom langs bij Happen & Snappen! Ontmoeting en gezelligheid staan tijdens dit evenement voorop. En tegelijkertijd hopen we je ook kennis te laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo. Want niks moet en alles mag.

Klinkt goed?

Happen & Snappen komt in het najaar naar de buurtdorpen van de gemeente Raalte. Geniet van een kop koffie en een taartje en doe mee met diverse spelletjes.

Een bijzondere bingo waarmee leuke prijzen te winnen zijn bijvoorbeeld, maar er is ook alle ruimte om samen rummikub, scrabble of je favoriete kaartspelletje te spelen. Op de verschillende tablets kun je daarnaast kennismaken met hele nieuwe, leuke spelletjes!

Programma

  • 14.00 uur: inloop en ontvangst
  • 15.00 uur: bingo met leuke prijzen
  • 16.00 uur: spelletjes naar keuze
  • 17.00 uur: afsluiting en uitdelen goodiebags

Aanmelden

Ben jij 60+ en wil je ook komen Happen & Snappen? We vinden het fijn als je je van tevoren aanmeldt.

Klik hieronder voor Happen en Snappen in jouw buurtdorp om je aan te melden. Je kan ook altijd binnenlopen bij de bibliotheek om je aan te melden, of bel ons op 085 760 61 80.

Een eigen apparaat (laptop, tablet, telefoon) meenemen is niet nodig.

Plek
Heino vrijdag 22 september, 14.00 uur, Dorpshuus Aanmelden
Mariënheem woensdag 4 oktober, 14.00 uur, De Schalm Aanmelden
Heeten dinsdag 10 oktober, 14.00 uur, Kulturhus Trefpunt Aanmelden
Luttenberg woensdag 25 oktober, 14.00 uur, Elckerlyc Aanmelden
Nieuw Heeten vrijdag 3 november, 14.00 uur, De Belte Aanmelden
Broekland dinsdag 7 november, 14.00 uur, Kulturhus Broekland Aanmelden
De Hartkamp (Raalte) woensdag 15 november, 14.00 uur, De Hartkamp, Raalte Aanmelden
DeBuut (Raalte) maandag 20 november, 14.00 uur, DeBuut, Raalte Aanmelden

Meer informatie

Happen & Snappen laat ouderen spelenderwijs de digitale wereld ontdekken

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Happen & Snappen wordt georganiseerd in verschillende dorpen in de gemeente Raalte. De officiële aftrap is op 22 september in Dorpshuus Heino.

Happen & Snappen is een initiatief van Bibliotheek Salland en de gemeente Raalte, in samenwerking met Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Deze verschillende partners uit het sociaal domein hebben samen één duidelijk doel: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo. “Onze focus ligt op de groep die niet of weinig kennis hebben gemaakt met de digitale wereld, maar die wel geprikkeld kunnen worden als ze zien hoe anderen ermee omgaan ”, zo vertelt Moreno van Essen, programmamaker bij Bibliotheek Salland. “We leggen bewust de nadruk op activiteiten die niet in het teken staan van leren, maar waar dat onbewust wel gebeurt.”

Onder het genot van een kop koffie en een taartje zal tijdens Happen & Snappen daarom vooral het spelen van spelletjes centraal staan. Zo wordt er bijvoorbeeld een bijzondere bingo gespeeld, maar is er ook alle ruimte om samen met andere aanwezigen rummikub, scrabble of kaartspelletjes te spelen. Op de verschillende tablets kunnen ouderen daarnaast kennismaken met hele nieuwe, leuke spelletjes!

Acht edities in zeven dorpen
De allereerste editie van Happen & Snappen is op 22 september in Dorpshuus Heino aan de Marktstraat 7. Wethouder Gerria Toeter zal daar om 14.00 uur het evenement officieel aftrappen. Daar blijft het gelukkig niet bij, want in de maanden die volgen zullen er maar liefst zeven edities volgen! Happen & Snappen zal namelijk ook in Mariënheem (4 oktober), Heeten (10 oktober), Luttenberg (25 oktober), Nieuw Heeten (3 november), Broekland (7 november) en twee keer in Raalte (eind november) georganiseerd worden.

60+’ers die willen komen Happen & Snappen in Heino of één van de andere dorpen, kunnen zich aanmelden via www.bibliotheeksalland.nl of door te bellen naar 085 760 61 80. Geïnteresseerden kunnen ook altijd bij de bibliotheek binnenlopen om zich aan te melden. Deelnemen is gratis.