Direct naar de inhoud

Jeugd en Onderwijs

voor professionals, kinderen en ouders

Op deze pagina vind je de beste tips van onze leesconsulenten. We vullen deze verzameling regelmatig aan. Alles wat je hier vindt, kan je vanuit huis gratis gebruiken. Het reguliere aanbod van de Bibliotheek op school en Boekstart wordt binnenkort geleidelijk weer opgestart. Houd de website van de Bibliotheek Salland in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Nog even iets om op te letten: hoe leuk het ook is, een video waarin je een boek voorleest mag je niet online plaatsen, vanwege het auteursrecht.

Handige links

jeugdbieb.nl jeugdbibliotheek.nl de Digitale Voorleestas

Resultaten 1 - 10 van 99

Gepubliceerd op: maandag 05 april 2021

Greta woont in het midden van een prachtig bos. Op een ochtend staan de dieren aan de rand van haar tuintje.

Gepubliceerd op: donderdag 01 april 2021

De leesweken voor de Kinderjury zijn van start gegaan! Deze campagne geeft kinderen tussen 6 en 12 jaar een stem. Het is de enige prijs voor kinderboeken waarvan de winnaar geheel wordt vastgesteld door de lezers zelf, kinderen dus.

Gepubliceerd op: dinsdag 30 maart 2021

De familie Beer gaat bij opa en opa logeren. Helaas zit alles tegen en komen ze in de file terecht. Gelukkig is er onderweg van alles te zien.

Gepubliceerd op: zaterdag 27 maart 2021

Mik bezoekt de kinderboerderij, want er is een geitje geboren. Eerst komt hij langs de koe, het paard, de kip en andere dieren, die ook allemaal het geitje willen bewonderen.

Gepubliceerd op: donderdag 10 december 2020

Mijn tuin: 5 geluiden om naar te luisteren: 5 stofjes om aan te raken. Dit babyboekje werd tot BoekStart Babyboekje van het jaar 2020 gekozen.

Gepubliceerd op: donderdag 10 december 2020

Finn is de liefste en braafste ridder uit het dorp. Maar op een morgen voelt Finn een kriebel opkomen en brult hij heel hard: nee!

Gepubliceerd op: dinsdag 24 november 2020

Zwevende dingen op foto's – leer het geheim en win een prijs met je eigen zweeffoto! 8–14 jaar.