Jeugd en Onderwijs

voor professionals, kinderen en ouders

De scholen en kinderdagverblijven zijn dicht vanwege het coronavirus. Vanuit de Bibliotheek op School (dBos) en Boekstart is er de komende tijd geen aanbod. Om toch te blijven lezen en leren met kinderen, vind je op deze pagina de beste tips van onze leesconsulenten. We vullen deze verzameling regelmatig aan. Alles wat je hier vindt, kan je vanuit huis gratis gebruiken.

Nog even iets om op te letten: hoe leuk het ook is, een video waarin je een boek voorleest mag je niet online plaatsen, vanwege het auteursrecht.

Handige links

jeugdbieb.nl jeugdbibliotheek.nl de Digitale Voorleestas

Resultaten 1 - 10 van 67

Gepubliceerd op: dinsdag 26 mei 2020

Oefen jij op school met de juf of meester om sneller te lezen? Of misschien thuis met je ouders? Oefenen met lezen kan soms wat minder leuk zijn, misschien vind je de tekst wel niet zo spannend. Maar ook al is de tekst voor jou wat saai, er zijn wel manieren om het leuker te maken! Stel de volgende dingen maar eens voor aan je leerkracht/ ouder.

Gepubliceerd op: dinsdag 26 mei 2020

Je kent het vast wel: ben je heerlijk een boek aan het lezen, stoort je vader je omdat je moet eten. Heel vervelend. Je klapt je boek dicht en na het lezen wil je verder lezen, maar... je weet niet meer waar je bent. Hoe handig is het dan, als je je eigen boekenlegger hebt?

Gepubliceerd op: dinsdag 26 mei 2020

In het boek Anna in de klas, geschreven door Kathleen Amant, gaat Anna naar de peuterspeelzaal. In de klas luistert ze naar een verhaal. Daarna mag ze schilderen en spelen. Het prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Gepubliceerd op: dinsdag 19 mei 2020

Hieronder zie je een heleboel verschillende titels staan. Nou ja, het zijn titels dit in twee stukken zijn gehakt. Lukt het jou om al deze titels weer compleet te maken?

Gepubliceerd op: dinsdag 19 mei 2020

Als je op zoek bent naar een boek om te gaan lezen, dan zijn er meerdere manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld in de bibliotheek gaan neuzen wat er op dat moment staat of in de online catalogus kijken van de bibliotheek. In de online catalogus vind je ook meer informatie over het boek zelf. 

Gepubliceerd op: dinsdag 19 mei 2020

Vivian den Hollander is een hele populaire kinderboekenschrijfster. Het kan bijna niet anders dan dat je al weleens wat van haar hebt gelezen. Vivian heeft bijvoorbeeld de boeken over de Effies geschreven, maar ook Hockeykriebels, Pip danst door en Spekkie en Sproet. 

Gepubliceerd op: dinsdag 19 mei 2020

Als dieren in nood zijn, komt Superbeesje in actie. Met al zijn fantastische hulpmiddelen weet hij ze in een handomdraai te redden. Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.