Direct naar de inhoud

Jeugd en Onderwijs

voor professionals, kinderen en ouders

Op deze pagina vind je de beste tips van onze leesconsulenten. We vullen deze verzameling regelmatig aan. Alles wat je hier vindt, kan je vanuit huis gratis gebruiken. Het reguliere aanbod van de Bibliotheek op school en Boekstart wordt binnenkort geleidelijk weer opgestart. Houd de website van de Bibliotheek Salland in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Nog even iets om op te letten: hoe leuk het ook is, een video waarin je een boek voorleest mag je niet online plaatsen, vanwege het auteursrecht.

Handige links

jeugdbieb.nl jeugdbibliotheek.nl de Digitale Voorleestas

Resultaten 1 - 10 van 91

Gepubliceerd op: donderdag 10 december 2020

Finn is de liefste en braafste ridder uit het dorp. Maar op een morgen voelt Finn een kriebel opkomen en brult hij heel hard: nee!

Gepubliceerd op: dinsdag 24 november 2020

Zwevende dingen op foto's – leer het geheim en win een prijs met je eigen zweeffoto! 8–14 jaar.

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus 2020

Giraf gaat slapen van Marie-Louise Sekrève gaat over Giraf die overdag vrolijk met zijn vrienden speelt.’s Nachts hoort hij enge geluiden en kan daardoor niet slapen.

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus 2020

Ik ga! van Matthieu Maudet gaat over zindelijkheid. Vogeltje verlaat het nest en gaat op stap.

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus 2020

In dit weetjesboek over de zomer geschreven door Jolanda Dijkmeijer ontdek je samen met Luuk en Lianne wat er in de zomer allemaal te beleven is.

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus 2020

Muis en Kees de krokodil gaan samen een dagje varen. In een baai gaan ze voor anker om te vissen en te duiken.

Gepubliceerd op: zondag 02 augustus 2020

Alle supervrienden willen kampioen worden tijdens de komende sportdag in het bos, maar ze ontdekken dat ze veel verder komen als ze samenwerken.

Gepubliceerd op: maandag 27 juli 2020

Een vrolijk kijk-en-raadboek, geschreven door Ruth Wielockx, vol leuke dieren en goedgevulde koffertjes. Paard, Poes en Varkentje hebben elk een eigen koffertje. Er is een grote koffer met gekleurde sterren, een roze koffer met witte bloemen en er is ook een heel klein koffertje.Welke koffer is van wie? En wat zit erin? Wat doen de dieren met al die spullen?