Direct naar de inhoud

Jeugd en Onderwijs

voor professionals, kinderen en ouders

Op deze pagina vind je de beste tips van onze leesconsulenten. We vullen deze verzameling regelmatig aan. Alles wat je hier vindt, kan je vanuit huis gratis gebruiken. Het reguliere aanbod van de Bibliotheek op school en Boekstart wordt binnenkort geleidelijk weer opgestart. Houd de website van de Bibliotheek Salland in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Nog even iets om op te letten: hoe leuk het ook is, een video waarin je een boek voorleest mag je niet online plaatsen, vanwege het auteursrecht.

Handige links

jeugdbieb.nl jeugdbibliotheek.nl de Digitale Voorleestas

Resultaten 1 - 10 van 89

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus 2020

Giraf gaat slapen van Marie-Louise Sekrève gaat over Giraf die overdag vrolijk met zijn vrienden speelt.’s Nachts hoort hij enge geluiden en kan daardoor niet slapen.

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus 2020

Ik ga! van Matthieu Maudet gaat over zindelijkheid. Vogeltje verlaat het nest en gaat op stap.

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus 2020

In dit weetjesboek over de zomer geschreven door Jolanda Dijkmeijer ontdek je samen met Luuk en Lianne wat er in de zomer allemaal te beleven is.

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus 2020

Muis en Kees de krokodil gaan samen een dagje varen. In een baai gaan ze voor anker om te vissen en te duiken.

Gepubliceerd op: zondag 02 augustus 2020

Alle supervrienden willen kampioen worden tijdens de komende sportdag in het bos, maar ze ontdekken dat ze veel verder komen als ze samenwerken.

Gepubliceerd op: maandag 27 juli 2020

Een vrolijk kijk-en-raadboek, geschreven door Ruth Wielockx, vol leuke dieren en goedgevulde koffertjes. Paard, Poes en Varkentje hebben elk een eigen koffertje. Er is een grote koffer met gekleurde sterren, een roze koffer met witte bloemen en er is ook een heel klein koffertje.Welke koffer is van wie? En wat zit erin? Wat doen de dieren met al die spullen?

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli 2020

Een gek rood voorwerp valt uit de lucht. Hond denkt dat het een hoed is. Maar Beer, Olifant en de andere dieren denken allemaal iets anders. Alleen Haas weet waar het echt voor bedoeld is. Mijn potje is een grappig prentenboek voor kinderen van 2-4 jaar. Geschreven door Anita Bijsterbosch.

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli 2020

Meneer René van Leo Timmers gaat over een schilder, die zo goed kan schilderen dat zijn schilderijen echt lijken. Als zijn schilderijen werkelijk echt worden, kan hij krijgen wat hij wil. Dan vraagt mevrouw Roos hem om een schilderij. Wat nu?