Digitale informatiebronnen

De Bibliotheek geeft je toegang tot een grote verzameling digitale informatiebronnen. Sommige zijn gratis voor iedereen, andere zijn toegankelijk voor leden. Vanaf 2020 zijn bijna al deze bronnen niet alleen in de Bibliotheek te bekijken, maar ook thuis. In een aantal gevallen werkt dat als je bent ingelogd op de site van je bibliotheek.

Een paar voorbeelden:

De krant van je geboortedag, of belangrijk nieuws uit je woonplaats van honderd jaar geleden. In Delpher vind je meer dan 100 miljoen ingescande pagina's uit kranten en tijdschriften. En: alles is doorzoekbaar!

Lezers en literatuurliefhebbers kunnen terecht op Literom, Uittrekselbank, Literatuurplein, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (dbnl) en de Eregalerij vol iconen uit de Nederlandse literatuur.

Je hebt onbeperkt toegang tot de digitale woordenboeken van Van Dale. Je leest gratis het Financieele Dagblad (kranten van 3 dagen en ouder). Vanuit de bibliotheek (dus niet thuis) kan je alle testresultaten van de Consumentenbond inzien.

Meer weten?

Voor directe links naar alle bronnen en voor een volledig overzicht, zie de pagina van www.bibliotheek.nl