Overal en altijd toegang tot uw bibliotheek met de App

col 1 1Ben jij in het bezit van een smartphone? Dan wil je thuis en onderweg gemakkelijk zaken regelen vanaf je mobiel. Voortaan regel je ook je bibliotheek zaken via je mobiel! Vanaf nu hebben leden van Bibliotheek Salland met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. De App 'de Bibliotheek' is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Hoe werkt het?

App ‘de Bibliotheek’ is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig. In drie stappen ben je aangemeld:

1. Typ je naam in
2. Selecteer de plaats en vestiging van je eigen bibliotheek
3. Toets je pasnummer en pincode in (pincode is geboortedag en -maand (ddmm), bijv.: 3 mei 1964 = 0305)

De App maakt verbinding met de website van je eigen bibliotheek en je krijgt toegang tot je eigen gegevens. Je kunt ook gezinsleden of huisgenoten toevoegen als ze lid zijn van dezelfde bibliotheek.

Functionaliteiten op een rijtje

• Lenen: in één oogopslag zien welke items jij of je huisgenoten geleend hebben;
  • Alarmeren: via pushberichten (berichten die automatisch door je telefoon worden gegenereerd) weet je wanneer items retour moeten;
  • Verlengen: materialen verleng je direct;
  • Zoeken: zoeken kan op basis van titel, auteur of ISBN. Kun je niet vinden wat je zoekt? Dat kan. De app zoekt in onze eigen catalogus, op de website kun je landelijk zoeken.
  • Reserveren: materialen reserveer je via de App;
  • Verlanglijst: sla al je interessante titels op.