Wekelijks voorleesuurtje

voorleesuurtje

Wekelijks voorleesuurtje in de Bibliotheek.
Tijdens het Voorleesuurtje kunnen ouders ervaringen uitwisselen en wordt er voorgelezen. Als ouder kun je met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kindjes mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. Het accent ligt op 0-2 jaar, maar ook oudere kindjes zijn welkom. Toegang is gratis.

BoekStart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

De Bibliotheek Salland werkt samen met gemeente en consultatiebureau om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking te brengen. In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje met een leuk cadeautje en informatie over voorlezen ophalen.

Voor wie en waar

Bibliotheek Raalte : Vrijdag 9.30 - 10.30 uur
Bibliotheek Olst: Woensdag 10.00 - 11.00 uur
Bibliotheek Heino: Woensdag 10.00 - 11.00 uur

De BoekStart voorleesuurtjes zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen!