Direct naar de inhoud

Boek van de week

E-book De kluizenaar – Jørn Lier Horst

 E-book De kluizenaar – Jørn Lier Horst

Kluizenaar

Een man wordt dood aangetroffen in zijn eigen huis. Al maandenlang geleden overleden, doodsoorzaak onduidelijk. Voor de televisie zat hij, in de gids de programma’s aangekruist die hij wilde gaan kijken. William Wisting, inspecteur van politie in Noorwegen,  wordt op de zaak gezet. De man, Viggo Hansen,  woonde notabene bij hem in de straat.Tot zijn schande moet hij bekennen dat hij hem niet gemist heeft. Een dag later wordt een tweede dode gevonden, op een boerderij waar kerstbomen verkocht worden ligt tussen de sparren het lijk van een man.

VS

Al snel blijkt het een Amerikaan te zijn, in zijn binnenzak een flyer met daarop de vingerafdruk van een twintig jaar geleden spoorloos verdwenen Amerikaanse seriemoordenaar.  De politie raakt in de hoogste staat van paraatheid, hulp vanuit Amerika is onderweg, de pers ruikt een grote zaak.  Wisting moet alle zeilen bijzetten om alles in het gareel te houden.

Artikel

Het zijn de donkere dagen voor kerst, sneeuw en kou hebben een deken over het land gelegd. Wistings dochter Line, journaliste voor een grote landelijke krant, wil de hectiek van alledag even ontvluchten en de Kerstdagen bij haar vader doorbrengen. Als ze hoort van de dood van hun oude buurman , ziet ze een mooie kans een artikel te schrijven over eenzaamheid, hoe het kan dat iemand maandenlang niet gemist wordt. Dat je zelfs in de gedachten van andere mensen niet meer bestaat.

Angst

Ze krijgt toegang tot het huis van Hansen en gaat op zoek naar oude bekenden van hem. Dat valt niet mee, Viggo Hansen leefde als een kluizenaar, kwam weinig buiten, niemand in de buurt kende hem goed.  Toch krijgt Line langzaam maar zeker inzicht in het leven van Hansen. Hij was niet alleen graag op zichzelf, hij was ook bang. Wie of wat maakte hem zo angstig dat hij alleen in het donker naar buiten durfde? Ze wil en zal het antwoord vinden.

Degelijk

‘De kluizenaar’ is het derde deel in een serie over William Wisting. Jørn Lier Horst heeft veel van zijn eigen ervaring als hoofd van de recherche in het district Vestfold in Noorwegen in deze politieroman verwerkt. Degelijk politiewerk, realistisch, spannend en met oog voor de karakters van de hoofdrolspelers geschreven. 

’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek & Mark Haayema

Het seizoen van Heel Holland Bakt loopt al weer aardig richting de finale. Het blijft een publiekstrekker, de kijkcijfers liegen er niet om. Ook de winnaars van eerdere afleveringen laten nog steeds van zich horen. Zo heeft Rutger van den Broek, winnaar van seizoen 1, samen met ‘onze’ Mark Haayema*  een kinderbakboek geschreven.  In dit verrukkelijke boek neemt de familie Bakker de kinderen mee het jaar door  en maakt bij elk seizoen de lekkerste taarten, cakes, koekjes, broodjes, pannenkoekjes en wat al niet meer.

Acti€f besparen – Adrianne Hooimeijer-Mourits

Het is half januari, Blue Monday komt eraan en de portemonnee is bijna leeg? Dan is het tijd om dit bespaarboek eens door te lezen. Inspiratie en tips voor een rijk leven met een klein budget, aldus de uitgever. Niet alleen om te bezuinigen of omdat je maar  weinig te besteden hebt. Vooral ook om duurzamer met je dagelijkse leven om te gaan.

101 mythes over gezondheid

Tegenwoordig is iedereen een expert op het gebied van gezondheid. Noem een klacht of een kwaaltje en de buurvrouw, een vriendin of de sportleraar lepelen een middeltje op ter bestrijding van het ongemak. Maar hoe werkzaam zijn die middeltjes? Kun je erop aan dat ze niet gevaarlijk zijn of misschien zelfs het tegengestelde effect hebben? De Oostenrijkse Consumentenbond heeft 101 mythes onderzocht, de Nederlandse Consumentbond heeft hier voor een vertaling gezorgd.

Adje doet heel druk – Adriaan van Dis en Lotte Klaver

Adje is een druk jongetje. Bij alles wat hij doet slaat zijn fantasie op hol. Een sinaasappelschil verandert in een slang, de mensen staan voor hem in de rij en buigen diep. Hoort hij muziek, gaat hij voor de spiegel staan en wordt  een beroemde dj. Aan tafel is hij een ridder, hij trekt per ongeluk het tafelkleed van tafel en al het eten komt mee. Onder de douche is hij een vis, bij het afdrogen een ijsbeer. En altijd druk, druk, druk, druk.