Het duistere meer – Sarah Bailey

Boekcover Het dusitere meer
Boekcover Het dusitere meer

Nog een laatste keer een boek van Thuisbieb.nl. Het kan nog vier dagen, zoals het nu lijkt stopt de Thuisbieb op 1 juni. Thuisbieb.nl is zeer populair. Meer dan 150.000 mensen gebruiken de app,  samen hebben ze de eerste weken al bijna 1 miljoen boeken gedownload. Eén van die titels is ‘Het duistere meer’.

Geliefd

Rosalind Ryan is dood aangetroffen in het meer dicht bij de middelbare school in het Australische Smithson. Rosalind was docent  Engels en drama op de school waar ze zelf iets meer dan tien jaar geleden leerling was. Ze was geliefd bij haar leerlingen. Vooral bij degenen die mee deden aan een toneelopvoering van Romeo en Julia. De avond voordat haar lichaam gevonden werd, was de première van het stuk. De reacties op de uitvoering waren laaiend enthousiast. Hoe kan het dan toch dat iemand zo naar Rosalind uitgehaald heeft, haar gedood heeft. Dat blijkt namelijk al snel uit de sectie, Rosalind is vermoord.

Onafhankelijk

Rechercheur Gemma Woodstock (voor insiders Gem) krijgt samen met haar collega Felix de leiding over het onderzoek. Gem is ook opgegroeid in Smithson, zij en Rosalind waren ooit klasgenoten. Na de middelbare school hebben ze echter geen contact meer met elkaar gehad. Gem vindt dan ook dat ze best onafhankelijk onderzoek naar de moord kan doen. Het onderzoek loopt al snel vast. Ondanks extra politie-inzet en gedegen naspeuringen lukt het Gem en Felix niet enig aanknopingspunt te vinden.

Minnaars

Dat ze elkaars minnaars zijn, naast hun gezin thuis, helpt ook niet echt. De vraag is hoe ze het onderzoek vlot kunnen trekken. En dan zijn er de spoken uit het verleden. Gem kan wel doen alsof er toen niets bijzonders gebeurd is, zelf weet ze wel beter. Koste wat kost probeert ze die feiten onder de hoed te houden. Hoe lang houdt ze dat vol? Wordt ze niet een speelbal in de handen van de moordenaar? Of houdt ze met haar collega Felix wel de focus op waar het echt om draait.

‘Het duistere meer’ is het eerste deel in een serie over Gem Woodstock. Deze maand verscheen deel twee, ‘In de donkere nacht’ in vertaling. Met Gem Woodstock hebben we een nieuwe speurder, één met een bijzonder privéleven en heel veel herkenbare menselijke trekjes. Niet een superheld, wel een aansprekend karakter. Bovendien is ‘Het duister meer’ superspannend geschreven, je krijgt gelijk zin om deel twee ook te gaan lezen.