Geconcentreerd blokken met Studyshare

Gepubliceerd op: zaterdag 21 april 2018
Geconcentreerd blokken met Studyshare

Op negen middagen vanaf 1 mei kunnen examenkandidaten in de Bibliotheek Raalte terecht om te leren voor de examens. De Bibliotheek Salland organiseert speciale StudyShare-middagen in het Leer&Meer Plein, vestiging Raalte.

Geef afleiding geen kans

StudyShare is een supersimpele, maar krachtige manier om je hoofd bij het leren te houden. Je studeert samen met anderen in een vast ritme in een afgesloten ruimte in de Bibliotheek. Het concept is onder andere gebaseerd op de Pomodoro-techniek. Met deze techniek leer je in blokken van maximaal 45 minuten studeren met daarna 15 minuten pauze. In het Leer&Meer Plein in de Bibliotheek word je minimaal afgeleid en er zit een Studybob die streng toezicht houdt. Je mobiele telefoon kun je in bewaring geven en er zijn duidelijke regels.

Wanneer?

De eerste StudyShare is op dinsdagmiddag 1 mei 2018 in de Bibliotheek Raalte. De data zijn afgestemd met de examendata:

Dinsdag 1 mei
Donderdag 3 mei
Dinsdag 8 mei
Woensdag 9 mei
Dinsdag 15 mei
Donderdag 17 mei
Dinsdag 22 mei
Woensdag 23 mei
Vrijdag 25 mei

Het eerste blok start om 13.15 uur; er zijn 3 blokken met een kwartier pauze tussen de blokken. Meedoen is gratis. Op een studiedag kan je vanaf 13.00 uur een ticket halen in de Bibliotheek, dat je afgeeft bij de Studybob. Er geldt: vol is vol. Natuurlijk kun je altijd ergens anders in de bieb een rustig plekje zoeken om te studeren.

Vrijwilliger?

Belangstelling om als vrijwillige Studybob mee te werken aan StudyShare-middagen? Mail: naar of bel naar Bibliotheek Raalte.