Uitnodiging: verhaal ver weg en lokaal

Gepubliceerd op: dinsdag 04 juli 2017
Uitnodiging: verhaal ver weg en lokaal

Een ‘nieuwe’ inwoner en ‘oude’ inwoner van Raalte gaan met elkaar in gesprek en vertellen hun levensverhaal aan elkaar. De ‘nieuwe’ inwoner is een vluchteling die nu in Raalte woont, de ‘oude’ inwoner woont al langer in Raalte. Tijdens het project Verhaal ver weg en lokaal  hebben vier duo’s elkaar een waardevol kijkje in elkaars leven gegeven. Luister op maandagavond 24 juli naar de unieke verhalen van Henk, Khaled, Henny en Bayan.

Verhalen in beeld vastgelegd
Afgelopen maanden zijn vier duo’s met elkaar in gesprek geweest. Hun verhalen hebben zij digitaal zichtbaar gemaakt met behulp van een speciaal computerprogramma. Er is gebruik gemaakt van foto’s, video’s, teksten en plattegronden. Thema’s die langskomen zijn werk, familie, hobby’s, feestdagen, maar ook de reis van de vluchteling hier naartoe. De verhalen worden afgespeeld op een multi touch tafel in de Bibliotheek.

Benieuwd naar de verhalen van Henk, Khaled, Henny en Bayan? Meld u aan!
Kom op 24 juli naar de Bibliotheek, Passage 6 in Raalte en luister naar de unieke verhalen. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is welkom en het delen van deze uitnodiging met anderen wordt gewaardeerd.

Graag aanmelden aan de balie of via o.v.v. verhaal ver weg en lokaal.

Tot 24 juli in de Bibliotheek Raalte!

‘Verhaal ver weg en lokaal’ is een project georganiseerd door de Bibliotheek Salland in samenwerking met Vluchtelingenwerk Raalte. Hiervoor is een innovatiesubsidie toegekend door de Koninklijke Bibliotheek en na een succesvolle pilot wordt gekeken of het project ook elders in het land kan gaan draaien.