De Bibliotheek helpt bij digitale vaardigheden

Gepubliceerd op: vrijdag 01 september 2017
De Bibliotheek helpt bij digitale vaardigheden

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid, belastingaangifte doen, tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. Het is niet eenvoudig om bij te blijven in deze snel veranderde wereld. De Bibliotheek start daarom met een nieuwe seizoen volop activiteiten rondom digitale vaardigheden voor iedereen die graag bij wil blijven.

Klik & Tik: voor de beginner

Voor mensen die thuis een computer of laptop hebben staan, maar er eigenlijk niets mee kunnen heeft de Bibliotheek Raalte de cursus Klik&Tik. Onder deskundige begeleiding leert u in 10 lessen de geheimen en mogelijkheden van het internet ontdekken. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. De cursus wordt gegeven op de dinsdagmorgen en start op 12 september.

Digisterker: omgaan met de digitale overheid

Op 21 september een nieuwe serie van de cursus Digisterker, omgaan met de digitale overheid. U leert bijvoorbeeld hoe u iets moet aanvragen bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. Voor deze  cursus dient u al wel een beetje met internet om te kunnen omgaan.

Interesse?
Deelname aan beide bovenstaande cursussen is gratis. Wel vragen we u een bijdrage van € 15,00 voor het bijbehorende cursusboek en de koffie. Voor de beide cursussen dient u zich op te geven. Via e-mail of tel.nr.(0572) 36 36 37.

Op HCC spreekuur
Daarnaast kunt u elke 2e en 4e donderdagmiddag van de maand terecht in de Bibliotheek Raalte voor het HCC spreekuur. Hier kunt u uw technische vragen over de computer stellen, bijv. over het installeren van een programma. Het HCC-spreekuur is met vrije inloop.

Omgekeerde Universiteit
Voor de mensen met vragen over een tablet of smartphone biedt de Bibliotheek  Raalte in samenwerking met Landstede en KBO-Raalte de Omgekeerde Universiteit: studenten van Landstede helpen bij het zoeken naar antwoorden op uw vragen op dit gebied. De eerste Omgekeerde Universiteit van het nieuwe seizoen is op vrijdagmorgen 22 september van 9.00 tot 10.30 uur. Voor de Omgekeerde Universiteit aanmelden bij mw. Rensen van KBO-Raalte (0572) 36 54 86 of e-mail