Serie van vier Workshops op zoek naar werk

Gepubliceerd op: donderdag 14 september 2017
Serie  van vier Workshops op zoek naar werk

Serie workshops
‘Hoe valt jouw CV op?’ is het begin van een serie van vier workshops, allemaal gericht om mensen praktisch en persoonlijk op weg te helpen naar (ander) werk. Elke woensdagavond vanaf 13 september een ander thema. De workshops zijn ook los te volgen. Daniëlle Poppe van Eriswerk.nl uit Raalte legt uit. ‘Wij merken dat veel mensen behoefte hebben aan praktische tips om hun kansen op een baan te verbeteren. Daarom gaan we in workshops vooral aan de slag. Als uitzendbureau weten wij waar organisaties op letten. We helpen mensen graag met deze informatie. Gratis en zonder verdere verplichtingen.’

Werken aan vaardigheden
De samenwerking met Eriswerk.nl is voor de Bibliotheek een mooie aanvulling. Programmamanager Jeny Flim legt uit: ‘De Bibliotheek is meer dan die plek waar je boeken kunt lenen. Je kunt er werken aan alle vaardigheden die je nodig hebt om mee te doen. Zo hebben we het Taalpunt in huis, maar ook cursussen digitale vaardigheden en bijeenkomsten voor werkzoekenden onder de noemer ‘Walk&Talk’. Deze praktische workshops van eriswerk.nl sluiten hier heel goed bij aan.’ Bovendien verzorgt Danielle ná de serie workshops, op 9 oktober om 9.30 uur het thema ‘netwerken’ bij de Walk&Talk.

Meer informatie
De workshops zijn gratis en vinden plaats in de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Neem wel je CV mee, zodat je deze meteen waar nodig kunt aanpassen. Ga voor meer info naar www.bibliotheeksalland.nl en www.eriswerk.nl .

Programma Workshops eriswerk.nl in samenwerking met de Bibliotheek Salland

De workshops worden gegeven door Danielle Poppe van eriswerk.nl en zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar (ander)werk. Je krijgt praktische tips en er is genoeg tijd om je vragen te stellen. Het gaat om een serie van 4 workshops, maar ze zijn ook los te volgen.

Alle workshops vinden plaats in de Bibliotheek in Raalte, Passage 6 en zijn gratis.

wat                             onderwerp                    datum   (19.30-20.30 uur)
  1e workshop CV opmaak 13 september
  2e workshop Social Media 20 september
  3e workshop Pitch 27 september
  4e workshop Sollicitatiegesprek 4 oktober

1e workshop: hoe maak ik een goed cv

Je krijgt uitleg over de opmaak van een goed cv. Hoe maak je je CVduidelijk en overzichtelijk? En hoe val je op met je persoonlijke CV?

2e workshop: social media

Wie zie je als je jezelf opzoekt op internet? Denk bijvoorbeeld aan Facebook en er is ook aandacht voor Linkedin: waarom een Linkedin profiel en hoe maak je er een?

3e workshop: pitch

Wat is een pitch? Waarom is een goede pitch superbelangrijk? Oefen met jouw eigen pitch in deze workshop.

4e workshop: het sollicitatiegesprek

Deze workshop bereid je voor op jouw eerstvolgende sollicitatiegesprek. Welke vragen kun je verwachten? Hoe bereid je je goed voor? Ken jezelf en verdiep je in het bedrijf of de organisatie; hiermee oefenen we in de 4e workshop.