Website voorlezen

Start digitale beginnerscursus Digisterker

Gepubliceerd op: donderdag 19 oktober 2017
Start digitale beginnerscursus Digisterker

De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom start er op donderdag 2 november in de Bibliotheek Salland weer een speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’, Digisterker geheten.

DigiD
“Meer dan twee miljoen mensen controleren hun Berichtenbox, de digitale brievenbus voor berichten van de overheid, niet of nauwelijks. Daardoor missen ze belangrijke berichten over betalingen, wat soms tot boetes en zelfs tot ernstige financiële problemen leidt.“ Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Ombudsman. Tijdens de cursus Digisterker leert u hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken maar ook hoe u bij uw Berichtenbox komt.

Cursusinformatie
De cursus duurt vier dagdelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers van de Bibliotheek Raalte. De cursus is voor inwoners van Raalte die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. Deelname is gratis, maar wees er wel snel bij, want ‘vol is vol’. Wel vragen we u een bijdrage van € 15,00 voor het bijbehorende cursusboek en de koffie.

Data: donderdagochtend 2, 9, 16 en 23 november.
Tijd: 09.30-11.45 uur
Plaats: de Bibliotheek Salland, Passage 6,  Raalte
Aanmelden: telefonisch bij de Bibliotheek 0572-36 36 37 of via e-mail bij   o.v.v Digisterker