Beginnerscursus Digisterker

Gepubliceerd op: zaterdag 09 september 2017
Beginnerscursus Digisterker

De overheid gaat digitaal. U ook?

“Meer dan twee miljoen mensen controleren hun Berichtenbox, de digitale brievenbus voor berichten van de overheid, niet of nauwelijks. Daardoor missen ze belangrijke berichten over betalingen, wat soms tot boetes en zelfs tot ernstige financiële problemen leidt.”
Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Ombudsman.
De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. Voor iedereen die graag uitleg wil over de digitale overheid en bijvoorbeeld wil weten hoe de Berichtenbox werkt: donderdag 21 september start in de Bibliotheek Raalte een speciale beginnerscursus Digisterker geheten.

Wat komt er aan bod in de cursus?
U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken maar ook hoe u bij uw Berichtenbox komt.

Cursusinformatie
De cursus duurt vier dagdelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers van de Bibliotheek Salland in de vestiging Raalte. De cursus is voor inwoners van Raalte die al wel een beetje met internet kunnen omgaan.  Deelname is gratis, maar wees er wel snel bij, want ‘vol is vol’. Wel vragen we u een bijdrage van € 15,00 voor het bijbehorende cursusboek en de koffie.

Data:          donderdagochtend 21 en 28 september, 5 en 12 oktober
Tijd:            09.30-11.45 uur
Plaats:        de Bibliotheek Salland, Passage 6,  Raalte

Aanmelden kan bij de Bibliotheek via 0572-36 36 37 of via e-mail bij   o.v.v Digisterker