Website voorlezen

Vrijwilligers digitale vaardigheden gezocht

Gepubliceerd op: dinsdag 14 november 2017
Vrijwilligers digitale vaardigheden gezocht

De Bibliotheek Salland helpt mensen bij het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen doen in deze snel veranderende samenleving. De ontwikkelingen op digitaal gebied volgen elkaar snel op en het lukt niet iedereen om bij te blijven. Middels de cursussen Klik & Tik en Digisterker ondersteunen wij mensen om stappen te zetten op de digitale weg. Daarnaast helpen Tablet cafés en de zogenaamde ‘Omgekeerde Universiteit’ mensen met vragen praktisch op weg.

Wij zoeken:
Voor zowel Raalte als Olst-Wijhe zoeken wij vrijwilligers die ons kunnen helpen bij het begeleiden van de cursussen Klik & Tik en Digisterker en nog te ontwikkelen digitale activiteiten. Je helpt mensen bij het omgaan met de computer, e-mail, social media en het werken met DigiD. Geduld, goed kunnen omgaan met privacy en communicatieve vaardigheden zijn hierbij erg belangrijk. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat je zelf enthousiast bent over en enige ervaring hebt met digitale toepassingen.

We organiseren de cursussen in groepsverband, zodat mensen elkaar ontmoeten en onderling ervaring kunnen uitwisselen. Elke cursus wordt begeleid door meerdere vrijwilligers, zodat je het niet alleen hoeft te doen.

Wij bieden:

  • een goed vrijwilligersbeleid, scholing en begeleiding.
  • een enthousiast klein team van digitale vrijwilligers en veel ruimte om je werk in te richten zoals jij denkt dat goed is.
  • leuke en leerzame cursusochtenden waarin je echt van betekenis kunt zijn voor anderen.

Enthousiast geworden, interesse gewekt of wil je meer informatie? Neem contact op met Frits Gerrits Jans (e-mail: ), of meld je aan bij de klantenservice van de Bibliotheek. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.