Mijn Bibliotheek

Laden...

Studiekringen

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven.

In Raalte, Heino en Wijhe

De Bibliotheek in Raalte biedt sinds mei 2018 onderdak aan studiekringen voor 50-plussers. Ook in Heino en Wijhe organiseert de Bibliotheek Salland studiekringen, deze zijn in de herfst van start gegaan.

Aanmelden

Is een studiekring echt wat voor jou, of wil je er iets meer over weten? Aarzel niet en meld je belangstelling bij ons. Zodra zich een groepje mensen heeft aangemeld, nodigen we je uit voor een vrijblijvende startbijeenkomst. Stuur een e-mail naar , vraag ernaar bij de balie of bel de Bibliotheek op 0572-363637.

Achtergrond

Contacten leggen, mensen ontmoeten en op een persoonlijke manier je tijd zinvol besteden. Als je wat ouder wordt, ga je naar zulke dingen op zoek’, zegt Mirjam Joosten (57). Zij is een van de twee oprichters van de Studiekring Raalte. ‘Ik volgde een opleiding tot ouderencoach, en ontmoet steeds meer mensen die daar behoefte aan hebben.’

Op zoek naar een locatie voor een praatgroep kwam ze terecht in de Bibliotheek. Daar ontstond het idee om een Studiekring50Plus op te richten. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!