Studiekring 50Plus Raalte

Gepubliceerd op: woensdag 18 april 2018
Studiekring 50Plus Raalte

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven. In Raalte start een studiekring voor 50-plussers in de Bibliotheek.

Contacten leggen, mensen ontmoeten en op een persoonlijke manier je tijd zinvol besteden. Als je wat ouder wordt, ga je naar zulke dingen op zoek’, zegt Mirjam Joosten (57). Zij is een van de twee oprichters van de Studiekring Raalte. ‘Ik volgde een opleiding tot ouderencoach, en ontmoet steeds meer mensen die daar behoefte aan hebben.’

Op zoek naar een locatie voor een praatgroep kwam ze terecht in de Bibliotheek. Daar ontstond het idee om een Studiekring50Plus op te richten. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!

De studiekring is een samenwerking van de bibliotheek en Wijz welzijn.