Nederland Leest – 2018

thema: Voeding. Omdat wij zijn wat we eten

 • Bewust wonen en leven

  Goed leven is duurzaam genieten. Wie daarover meer wil weten, is welkom op de beurs Bewust Wonen en Leven in Olst. Proef lekkere streekproducten en ervaar wat je kan doen om comfortabel, bewust en milieuvriendelijk te wonen. De Bibliotheek is erbij: van nature dé bron van kennis en informatie over goed eten en heerlijk leven.

  Zet in je agenda: zondag 11 november, 13.00–18.00 uur in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5.

 • Wegwijs in de voedingsjungle

  Je kinderen goed te eten geven, voor ouders is dat een van de grootste kopzorgen. Op 20 november geven Michelle van Roost en Manon van Eijsden, auteurs van het boek Wegwijs in de Voedingsjungle, een workshop.

  Zet in je agenda: dinsdag 20 november, 19.30–21.15 uur in de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte, Passage 6.

  Info

 • Internationale Receptenmarkt

  Komt het lekkerste van ver? Of van je buren? Samen met Taalpunt organiseren we de Internationale Receptenmarkt. Sallanders uit de hele wereld proeven elkaars gerechten en delen hun recepten.

  Het was op woensdag 21 november, 18.00–20.00 uur in de Bibliotheek in Raalte. Lees hier het verslag.

  Hoe het was

 • Vraag het de diëtist

  Zoveel mensen, zoveel meningen... de hoeveelheid zin en onzin over eten en gezondheid is onafzienbaar. Gelukkig zijn er diëtisten – het is hun vak om alles te weten over goed eten. Angela Schokker en Melissa Zantinge van Diëtisten Groep NL geven een interactieve workshop. Er is plek voor 20 bezoekers, dus reserveer snel!

  Zet in je agenda: donderdag 29 november, 19.30–21.00 uur in de Bibliotheek Salland, vestiging Heino, Van Sonsbeeckstraat 1.

  Vraag het de diëtist

BiblioBarometer

Geef je antwoord op vijf prikkelende stellingen over voedsel. Hoe zie jij over de toekomst van eten, voedselproductie, gezondheid, duurzaamheid, voorlichting, et cetera?