Resultaten 1 - 10 van 15

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019

Vrijwilligers van het Taalpunt in de Bibliotheek helpen nieuwkomers en laaggeletterden

Elke week spreken ze af, in de bibliotheek of ergens anders in Olst. Valentina Titeica en Toke IJsseldijk, migrant en vrijwillig taalcoach, gaan samen Nederlands oefenen.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019

BoekStart bestaat tien jaar. Om dit te vieren verstopt de organisatie een aantal Gouden Wikkels in Boekstartkoffertjes.

Gepubliceerd op: vrijdag 22 maart 2019

Je bent nooit jong genoeg voor Rupsje Nooitgenoeg! En dan is al vijftig jaar zo, want dit jaar wordt de legendarische hongerige rups uit het prentenboek van Eric Carle een halve eeuw oud.

Gepubliceerd op: vrijdag 15 maart 2019

Een overzichtelijk bedrag per maand, zonder een langlopende verplichting. Bij die manier van abonnementen nemen voelen we ons in 2019 vaak het prettigst. Vanaf 1 april kan je bij de Bibliotheek Salland een maandabonnement nemen.

Gepubliceerd op: vrijdag 08 maart 2019

Bestsellerauteur Simone van der Vlugt is te gast tijdens de jaarlijkse schrijversmiddag op zondag 31 maart in Olst, in de Bibliotheek. Van der Vlugt schrijft thrillers en historische romans.

Gepubliceerd op: vrijdag 08 maart 2019

Herkenbaar: de belastingaangifte is een jaarlijks klusje om tegen op te zien. En het is voor lang niet iedereen gemakkelijk om een juiste, volledig ingevulde aangifte op te sturen. Daarom is er vrijdag 22 maart een belastingaangiftedag in de Bibliotheek in Olst.

Gepubliceerd op: donderdag 07 maart 2019

Nanu Karel van basisschool De Kwintijn uit Raalte en Philou Stevens van basisschool De Bongerd uit Wijhe hebben woensdagavond 6 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus in Holten. Het was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.