Resultaten 1 - 10 van 24

Op 6 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Kinderboekenweek begint. Dit jaar hebben alle groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Ommen een heel speciale uitnodiging ontvangen. Met de klas mogen ze meedoen aan de digitale opening van de Kinderboekenweek met schrijfster Manon Sikkel.

Vanaf maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig geopend. Om de bibliotheek binnen te mogen, is geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook vervalt de maximale hoeveelheid bezoekers en is het afgelopen met de ongezellige looproutes en afgeplakte werkplekken.

De Bibliotheek Salland heeft in vier vestigingen spreekuren voor hulp bij coronatoegangsbewijzen en de CoronaCheck app. De spreekuren zijn in Raalte, Heino, Ommen en Olst en gratis toegankelijk voor iedereen.

Nieuwe bieb op school

Een eigen Bibliotheek op school – welke basisschool wil dat nu niet? Die droom kwam afgelopen week uit op de Sint Antoniusschool in Mariënheem. In een intensieve samenwerking met de Bibliotheek Salland heeft de school een prachtige schoolbieb ingericht. Doel: ervoor zorgen dat de leerlingen nog meer plezier krijgen in lezen en dat hun informatie- en mediavaardigheden verbeteren.

De Raad van Toezicht van Bibliotheek Salland heeft per 1 september 2021 Sabine Tielenius Kruythoff benoemd tot directeur-bestuurder. De vacature is ontstaan door het vertrek per die datum van Frederique Westera.

Sabine is op dit moment Manager Jeugd en Onderwijs binnen Bibliotheek Salland. De Raad van Toezicht is dan ook verheugd met Sabine iemand te kunnen benoemen die uit de eigen organisatie voortkomt. Wij wensen haar veel succes in deze nieuwe functie.

Ga jij de challenges aan? Doe mee met Joran en Kees - de BiebBoys! In jouw bibliotheek vind je deze zomervakantie tien challenges. Voor 8-12 jaar.

Het is zomer en iedereen kan weer terecht in de Bibliotheek. Dat willen we met zoveel mogelijk mensen delen via #mijnbibliotheek. Help je mee?

Hoe gaat de bibliotheeksector de komende jaren invulling geven aan haar maatschappelijke taken? Dat staat beschreven in de Netwerkagenda 2021-2013, die op 16 juni online is gepresenteerd. Deze Netwerkagenda is de concrete uitwerking van het Bibliotheekconvenant 2020-2023, dat is ondertekend door de drie bibliotheekpartijen KB, VOB, SPN en de drie overheidslagen OCW, VNG en IPO.

wo 19 mei 2021  |  Alle vestigingen van de Bibliotheek Salland zijn weer geopend vanaf donderdag 20 mei