Resultaten 1 - 10 van 17

Gepubliceerd op: maandag 27 mei 2019

De VakantieBieb gaat weer open!

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan nu de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang!

De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

Ben je tussen de 6 en 18 jaar oud? Dan maak je ook nog eens kans op een iPad mini. Hoe? Laat ons weten wat jouw favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Meer informatie over de actie en de spelvoorwaarden vind je op www.vakantiebieb.nl.

Gepubliceerd op: dinsdag 23 april 2019

Tijdens een tour van maandag 1 april t/m woensdag 17 april konden mensen die een oorlogsverhaal te vertellen hadden, terecht in 15 bibliotheken door heel Overijssel.

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019

Vrijwilligers van het Taalpunt in de Bibliotheek helpen nieuwkomers en laaggeletterden

Elke week spreken ze af, in de bibliotheek of ergens anders in Olst. Valentina Titeica en Toke IJsseldijk, migrant en vrijwillig taalcoach, gaan samen Nederlands oefenen.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden.

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019

BoekStart bestaat tien jaar. Om dit te vieren verstopt de organisatie een aantal Gouden Wikkels in Boekstartkoffertjes.

Gepubliceerd op: vrijdag 22 maart 2019

Je bent nooit jong genoeg voor Rupsje Nooitgenoeg! En dan is al vijftig jaar zo, want dit jaar wordt de legendarische hongerige rups uit het prentenboek van Eric Carle een halve eeuw oud.

Gepubliceerd op: vrijdag 15 maart 2019

Een overzichtelijk bedrag per maand, zonder een langlopende verplichting. Bij die manier van abonnementen nemen voelen we ons in 2019 vaak het prettigst. Vanaf 1 april kan je bij de Bibliotheek Salland een maandabonnement nemen.

Gepubliceerd op: vrijdag 08 maart 2019

Bestsellerauteur Simone van der Vlugt is te gast tijdens de jaarlijkse schrijversmiddag op zondag 31 maart in Olst, in de Bibliotheek. Van der Vlugt schrijft thrillers en historische romans.