Resultaten 1 - 10 van 15

In de voorlaatste week van januari worden landelijk de Seniorweb Computervraagdagen gehouden. Voor geïnteresseerden uit Raalte, Olst, Wijhe en Heino is op dinsdag 21 januari en donderdag 23 januari een open inloop in de bibliotheek in Raalte, van 9.30 tot 11.30 uur. In de vestiging Ommen is de inloop op woensdag 22 januari van 9.00 tot 12.00 uur.

In de laatste weken van januari staat de Makerkar twee keer in de Bibliotheek Salland. De Makerkar is een mobiel FabLab: een werkplaats in een rijdende kist. Daarin zit computergestuurde apparatuur waarmee iedereen vorm kan geven aan zijn uitvindingen, creatieve ideeën en verbeeldingskracht.

Welkom bij de Bibliotheek Salland!

Op 1 januari 2020 zijn de Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder een vertrouwde naam: Bibliotheek Salland.

Leef je uit en verscherp je skills

In de kerstvakantie organiseren de Bibliotheek Salland, Jongerencentrum TraXX en Azerty in Raalte een tweedaags eSports en game event! Op vrijdag 27 december en donderdag 2 januari kunnen kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar hun skills laten zien tijdens verschillende toernooien of trainen in de Freeplay area.

Bibliotheek Salland is dit jaar op de vierde plaats binnengekomen in de Top 20 van de best presterende bibliotheken van Nederland. Voor deze ranglijst worden vier kenmerken gemeten die voor een bibliotheek van belang zijn.

16 Kindertjes waren bij Boek op Schoot, helemaal in kerstsfeer met Saskia Koning.

Heel november, de themamaand Nederland Leest, stond de Bibliotheek in Raalte in het teken van Duurzaamheid. Tijdens deze maand stond er een expo van bijzondere kunstwerken in de toegangshal van de bibliotheek. Het was de opbrengst van onze oproep om recycling-kunst te maken rondom een literair thema.

Taal is overal, en taal is elk moment onmisbaar. Op het werk, in de winkel, op het schoolplein: lezen, spreken en schrijven zijn basisvaardigheden die ieder mens nodig heeft om mee te doen in de samenleving. Ook rekenen en digitale vaardigheden horen bij deze basisvaardigheden.

Joris’ Kerstboom staat van 10 t/m 20 december in de Bibliotheek in Raalte. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte, kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Zo’n 120 kinderen en volwassenen hebben deze herfstvakantie in de Bibliotheek in Raalte kennisgemaakt met de nieuwste technieken en media.