Resultaten 1 - 10 van 17

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de Bibliotheek in Raalte vind je een thematafel met boeken en media over het onderwerp. Vergeet niet om het gratis boekje Aardig dementieWaardig? mee te nemen.

Vanaf maandag 14 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer langer open.

Houd je van autorijden en boeken?

De Bibliotheek Salland is op zoek naar vrijwilligers. We hebben twee nieuwe koeriers nodig in Raalte en Ommen die boeken naar kinderopvang en scholen brengen.

Het Taalpunt Olst-Wijhe is 19 en 26 augustus en het Taalpunt Ommen op 17 en 24 augustus onbemand wegens vakantie.

In de zomervakantie heeft de Bibliotheek een cadeautje voor alle liefhebbers van een goed verhaal. In de gratis app VakantieBieb kan iedereen genieten van e-books en luisterboeken.

Vanaf maandag 6 juli zijn er weer werkplekken beschikbaar in de bibliotheek in Raalte, Ommen, Olst en Heino.

Taalpunt Olst-Wijhe en Ommen organiseren taalwandelingen.
Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken, dat kan ook op anderhalve meter afstand! Dat is de bedoeling van de kleinschalige taalwandelingen die het Taalpunt Olst/Wijhe en Taalpunt Ommen hebben opgezet. Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan op wandeling en zijn zo met taalles bezig, nu het al een tijdje niet mogelijk is om in de Bibliotheek samen te komen.

Bieb, Bits & Bots

Met Bieb, Bits en Bots laat Bibliotheek Salland kinderen kennismaken met coderen, robotica en nog meer digitale snufjes. In de voorjaarsvakantie is jong en oud welkom bij de Techniekproeverij. Hier laten we zien en kan je zelf meemaken wat we week na week doen.