Resultaten 1 - 10 van 26

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. Bibliotheken helpen iedereen die dat nodig heeft om aan te haken bij de digitale samenleving en volwaardig mee te doen. Hoe dat gaat, is te zien in de nieuwe zevendelige tv-serie Klik ’m aan. De eerste aflevering van Klik ’m aan is op donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

In Klik ’m aan gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis. Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal fotoalbum? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven.
Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan en zich willen kunnen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren. Verschillende bibliotheken in Overijssel werkten mee bij het maken van de afleveringen.

Taal Werkt!

Klik ’m aan wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Binnen Taal Werkt! werkten bibliotheken de afgelopen vier jaar samen met partners in een groot aantal projecten aan het thema basisvaardigheden, waaronder lezen, schrijven en digitale vaardigheden.
Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van Klik ’m aan vind je op www.rtvoost.nl/klikaan.

De Bibliotheek Salland is de komende tijd open. Je kunt bij ons terecht om te lenen, lezen, werken en voor ondersteuning (zoals hulp bij corona-afspraken). Evenementen gaan niet door. 

Anders dan in eerdere lockdowns blijven de bibliotheken de komende weken open. Je bent welkom in alle vestigingen van de Bibliotheek Salland om boeken te lenen en in te leveren, een werkplek te gebruiken en te lezen, werken of studeren. De huidige coronamaatregelen blijven gelden. 

Maatregelen

 • 1,5 meter afstand houden (13+)
 • Mondkapje dragen (mondkapje mag af als je zit)
 • Was vaak en goed je handen, nies in de elleboog en schud geen handen
 • Blijf thuis bij klachten (en laat je testen)
 • Volg de instructies van onze medewerkers
 • Houd rekening met medebezoekers

 

In het Hoftheater in Raalte is op dinsdag 28 december een superleuke kindervoorstelling te zien. De theatergroep Meneer Monster speelt het verhaal van De Gruffalo in een speciale winterversie.

Kaartjes winnen?

Doe mee aan onze kleurplaatmaskerwedstrijd! Dat lees je goed. 

 • Haal een kleurplaat bij de Bibliotheek Salland in Raalte
 • Kleur hem zo mooi mogelijk in
 • Knip het masker uit en zet het op je hoofd
 • Maak een selfie terwijl je een boek leest
 • Stuur je selfie naar . Doe dat in elk geval uiterlijk vrijdag 17 december.

De maker van de allermooiste, stoerste, griezeligste, grappigste of meest Gruffaloïge selfie mag met 2 personen helemaal gratis naar de voorstelling De Winter-Gruffalo!

Kijk online live mee! Komende donderdag 18 november is het zover. De online live uitreiking van de titel ‘Overijssels Boek van het Jaar’. Vijf non-fictie boeken en drie fictie boeken maken dit jaar kans op deze titel. In beide categorieën wordt een winnaar gekozen.

Ga jij de laaggeletterdheid in onze regio aanpakken? De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Taalpuntcoördinator/-docent voor 24 uur per week

Op 6 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Kinderboekenweek begint. Dit jaar hebben alle groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Ommen een heel speciale uitnodiging ontvangen. Met de klas mogen ze meedoen aan de digitale opening van de Kinderboekenweek met schrijfster Manon Sikkel.

De Bibliotheek Salland heeft in vier vestigingen spreekuren voor hulp bij coronatoegangsbewijzen en de CoronaCheck app. De spreekuren zijn in Raalte, Heino, Ommen en Olst en gratis toegankelijk voor iedereen.

Nieuwe bieb op school

Een eigen Bibliotheek op school – welke basisschool wil dat nu niet? Die droom kwam afgelopen week uit op de Sint Antoniusschool in Mariënheem. In een intensieve samenwerking met de Bibliotheek Salland heeft de school een prachtige schoolbieb ingericht. Doel: ervoor zorgen dat de leerlingen nog meer plezier krijgen in lezen en dat hun informatie- en mediavaardigheden verbeteren.

De Raad van Toezicht van Bibliotheek Salland heeft per 1 september 2021 Sabine Tielenius Kruythoff benoemd tot directeur-bestuurder. De vacature is ontstaan door het vertrek per die datum van Frederique Westera.

Sabine is op dit moment Manager Jeugd en Onderwijs binnen Bibliotheek Salland. De Raad van Toezicht is dan ook verheugd met Sabine iemand te kunnen benoemen die uit de eigen organisatie voortkomt. Wij wensen haar veel succes in deze nieuwe functie.