Resultaten 1 - 9 van 9

Wie in gemeente Raalte, Olst-Wijhe en Ommen iets te eten afhaalt of laat thuisbezorgen, kan binnenkort een verrassing verwachten.

Klanten van deelnemende horecagelegenheden krijgen bij de maaltijd het boek Het zwijgen van Maria Zachea.

wo 18 november 2020  |  Alle vestigingen van de Bibliotheek Salland zijn weer geopend vanaf donderdag 19 november

Boek cadeau | Kom naar de Bibliotheek Salland tijdens Nederland Leest en krijg het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer van ons cadeau!

In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.

Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Nederland Leest staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Duik in de geschiedenis van uw stad of streek met zoekmachine Delpher, of ga in gesprek met andere lezers over het boek dat je cadeau krijgt, of over een ander boek met een geschiedenisthema.

Vanwege het coronavirus mag het niet te druk zijn in de Bibliotheek. Daarom organiseren we geen bijeenkomsten of activiteiten rondom Nederland Leest. In de Bibliotheek vind je een thematafel vol boeken over historische onderwerpen.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van Stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema.

Vanaf 29 september 2020 gelden verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er mogen niet meer dan dertig mensen tegelijk in de bibliotheek zijn. Elke bezoeker moet een toegangsitem meenemen naar binnen.

Vanaf maandag 14 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer langer open.

Houd je van autorijden en boeken?

De Bibliotheek Salland is op zoek naar vrijwilligers. We hebben twee nieuwe koeriers nodig in Raalte en Ommen die boeken naar kinderopvang en scholen brengen.

Welkom bij de Bibliotheek Salland!

Op 1 januari 2020 zijn de Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder een vertrouwde naam: Bibliotheek Salland.

Boukje werkt als vrijwilliger voor de VoorleesExpress. Die organisatie zorgt ervoor dat bij gezinnen met een taalachterstand regelmatig iemand langskomt om de kinderen voor te lezen. Want bezig zijn met boeken en verhalen is enorm goed voor de ontwikkeling van taal bij jonge kinderen. Die gaan het daardoor beter doen op school.

Vrijwilligers van het Taalpunt in de Bibliotheek helpen nieuwkomers en laaggeletterden

Elke week spreken ze af, in de bibliotheek of ergens anders in Olst. Valentina Titeica en Toke IJsseldijk, migrant en vrijwillig taalcoach, gaan samen Nederlands oefenen.