Resultaten 1 - 10 van 35

Vind jij het belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van de maatschappij? Solliciteer dan op onze vacature voor een programmamaker basisvaardigheden!

Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

Ga jij de laaggeletterdheid in onze regio aanpakken? De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Taalpuntcoördinator/-docent voor 14 uur per week

Voor volwassenen en kinderen uit Oekraïne hebben we informatie zoals een speciale pagina op jeugdbieb.nl, sprookjes in de Oekraïense taal, en Nederlands leren voor vluchtelingen:

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over die regio? Lezen kan helpen om de oorlog beter te begrijpen. Leescluborganisatie Senia organiseert daarom verdiepende leesclubs Oekraïne/Rusland.

Veel Nederlanders weten niet dat ze rondlopen met een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk vergroot de kans op hart- en vaatziekten. In mei supporten de Hartstichting en de Bibliotheek jouw hart. De hele maand kan je in de Bibliotheek je bloeddruk laten meten.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Je voelt een hoge bloeddruk namelijk niet, maar het vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Van 6 tot en met 28 mei kun je in de bibliotheken in Raalte, Olst en Ommen terecht om je bloeddruk te laten meten. Kijk voor de precieze dagen en tijden in de agenda.

Wie kan er ooit zeggen dat hij genoeg boeken heeft? Nou dan. Grijp nu je kans, want de verkoop van afgeschreven boeken is weer begonnen.

Sinds 2014 kan je als lid van de Bibliotheek e-books lenen. Digitaal lezen wordt steeds populairder. Dat is niet voor niets, want een e-book is handig, weegt niets en je leest het op je telefoon, tablet, e-reader of laptop.

Fay Gerfen van basisschool Shalom uit Vriezenveen en Deslin Prudencia van basisschool De Vlinder uit Hardenberg hebben de regionale voorleeswedstrijd in Ommen gewonnen. Dit was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen nu op 7 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Weet jij dat de bibliotheek al jaren een bruisende plek is, vaak middenin het dorp? Iedereen is er welkom. Je kunt er boeken lenen, informatie en hulp krijgen bij diverse onderwerpen (digiD, belastingaangifte, Coronapas), maar de bieb is ook een warme, veilige ontmoetingsplek.