Resultaten 1 - 10 van 26

Taalpunt Olst-Wijhe en Ommen organiseren taalwandelingen.
Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken, dat kan ook op anderhalve meter afstand! Dat is de bedoeling van de kleinschalige taalwandelingen die het Taalpunt Olst/Wijhe en Taalpunt Ommen hebben opgezet. Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan op wandeling en zijn zo met taalles bezig, nu het al een tijdje niet mogelijk is om in de Bibliotheek samen te komen.

Goed nieuws! Bibliotheek Salland is vanaf de week van 18 mei weer geopend. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn iets versoepeld. Daardoor kunnen de bibliotheken weer starten met een deel van de dienstverlening. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Bas Oors van basisschool de Bolster uit Raalte en Nora Jonkers van basisschool de Hovenschool in Deventer hebben maandag 2 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus te Holten.  Het betrof hier een regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort meedoen aan de provinciale finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Ontmoet de schrijvers en laat je boeken signeren

Donderdag 16 april, van drie tot half vier 's middags komen Robben en Giphart in de Bibliotheek in Raalte om boeken te signeren. Neem ze mee van huis, je stukgelezen Birk of Ik ook van jou en laat ze voorzien van een persoonlijke noot van de schrijver. De boekhandel is er ook, dus sla je slag en neem ook een vers gesigneerde Alle Tijd of Een mensenleven geleden mee naar huis.

Bieb, Bits & Bots

Met Bieb, Bits en Bots laat Bibliotheek Salland kinderen kennismaken met coderen, robotica en nog meer digitale snufjes. In de voorjaarsvakantie is jong en oud welkom bij de Techniekproeverij. Hier laten we zien en kan je zelf meemaken wat we week na week doen.

Josefien Vrielink van basisschool Ter Stege uit Olst heeft op 10 februari de Voorleeswedstrijd Olst-Wijhe gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Holstohus in Olst. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt ze De Nationale Voorleeskampioen 2020!