Resultaten 1 - 10 van 10

Fauvé van De Bongerd mag zich Voorleeskampioen van heel Olst-Wijhe noemen! Zij won de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd uit 9 deelnemers. Fauvé, van harte en succes in de volgende ronde.

Yvet Heerink van de St. Bernadetteschool in Heeten en Hanna Ruiter van de Gerardus Majellaschool in Broekland hebben de voorleeswedstrijd van gemeente Raalte gewonnen. Deze wedstrijd vond dit jaar digitaal plaats. Het betrof hier de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Online voorlezen

In twee rondes lazen in totaal 15 kampioenen uit groep 7 of 8 van basisscholen in de gemeente Raalte voor via een live videobelverbinding. De juryleden kregen de moeilijke taak om iedere ronde een winnaar te kiezen. De jury bestond uit Mirjam Borger (combinatiefunctionaris bij Hoftheater), Annemieke Hulsman (Read Shop Heino) en Ellen Modderkolk (docent Nederlands bij Carmel College Salland). Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na wat spannende momenten werd werden Yvet en Hanna uitgeroepen tot de kampioenen van Raalte.

De boeken

Hanna las een fragment voor uit het boek Ademnood van Marion van de Coolwijk, een boek dat haar naar eigen zeggen erg meesleepte. De jury vond dat Hanna de emotie in het verhaal goed over wist te brengen, maar ook dat ze haar plezier in het lezen uitstraalde.

Yvet las uit Jacht op de tekenaar van Hans Kuyper, dat ze koos omdat ze het spannend én avontuurlijk vindt. De jury vond dat ze de luisteraars goed mee wist te nemen in het verhaal, mede door haar enthousiasme en fragmentkeuze.

Kampioenen

De winnaars krijgen aan de voordeur hun prijs overhandigd en zullen in maart Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt een van deze winnaars wel De Nationale Voorleeskampioen 2021! De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.

Lindy Bendijk van CBS Ichthus te Lemele en Yazan Alsuliman van OBS de Dennenkamp hebben de voorleeswedstrijd van Ommen gewonnen. Deze wedstrijd werd dit jaar digitaal gehouden.

Gezocht: Vrijwilligers Informatiepunt Digitale Overheid

Ben jij een goede luisteraar en vind je het leuk om mensen op weg te helpen? De Bibliotheek Salland zoekt in Ommen vrijwilligers voor het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Nederland is in lockdown. Lekker door de Bibliotheek struinen en rustig nieuwe boeken ontdekken, de krant lezen, mensen ontmoeten... het zit er de komende weken niet in. Wel kan je de komende weken gebruikmaken van de Afhaalbieb.

Op 23 december kijk je vanaf 19:30 uur via Salland1 TV naar de Raalter Bingo! Een samenwerking van de Bibliotheek Salland en de Gemeente Raalte.

Wie in gemeente Raalte, Olst-Wijhe en Ommen iets te eten afhaalt of laat thuisbezorgen, kan binnenkort een verrassing verwachten.

Klanten van deelnemende horecagelegenheden krijgen bij de maaltijd het boek Het zwijgen van Maria Zachea.

Boukje werkt als vrijwilliger voor de VoorleesExpress. Die organisatie zorgt ervoor dat bij gezinnen met een taalachterstand regelmatig iemand langskomt om de kinderen voor te lezen. Want bezig zijn met boeken en verhalen is enorm goed voor de ontwikkeling van taal bij jonge kinderen. Die gaan het daardoor beter doen op school.

Vrijwilligers van het Taalpunt in de Bibliotheek helpen nieuwkomers en laaggeletterden

Elke week spreken ze af, in de bibliotheek of ergens anders in Olst. Valentina Titeica en Toke IJsseldijk, migrant en vrijwillig taalcoach, gaan samen Nederlands oefenen.