Resultaten 1 - 10 van 23

Bas Oors van basisschool de Bolster uit Raalte en Nora Jonkers van basisschool de Hovenschool in Deventer hebben maandag 2 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus te Holten.  Het betrof hier een regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort meedoen aan de provinciale finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Ontmoet de schrijvers en laat je boeken signeren

Donderdag 16 april, van drie tot half vier 's middags komen Robben en Giphart in de Bibliotheek in Raalte om boeken te signeren. Neem ze mee van huis, je stukgelezen Birk of Ik ook van jou en laat ze voorzien van een persoonlijke noot van de schrijver. De boekhandel is er ook, dus sla je slag en neem ook een vers gesigneerde Alle Tijd of Een mensenleven geleden mee naar huis.

Bieb, Bits & Bots

Met Bieb, Bits en Bots laat Bibliotheek Salland kinderen kennismaken met coderen, robotica en nog meer digitale snufjes. In de voorjaarsvakantie is jong en oud welkom bij de Techniekproeverij. Hier laten we zien en kan je zelf meemaken wat we week na week doen.

Josefien Vrielink van basisschool Ter Stege uit Olst heeft op 10 februari de Voorleeswedstrijd Olst-Wijhe gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Holstohus in Olst. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt ze De Nationale Voorleeskampioen 2020!

In de voorlaatste week van januari worden landelijk de Seniorweb Computervraagdagen gehouden. Voor geïnteresseerden uit Raalte, Olst, Wijhe en Heino is op dinsdag 21 januari en donderdag 23 januari een open inloop in de bibliotheek in Raalte, van 9.30 tot 11.30 uur. In de vestiging Ommen is de inloop op woensdag 22 januari van 9.00 tot 12.00 uur.

In de laatste weken van januari staat de Makerkar twee keer in de Bibliotheek Salland. De Makerkar is een mobiel FabLab: een werkplaats in een rijdende kist. Daarin zit computergestuurde apparatuur waarmee iedereen vorm kan geven aan zijn uitvindingen, creatieve ideeën en verbeeldingskracht.