Proeven en ruilen

Wereldwijd proeven en recepten ruilen, het hoofdingrediënt van de Internationale Receptenmarkt op woensdag 21 november.

Eten verbindt mensen en culturen en is de uitgelezen manier om kennis te maken en contacten te leggen. Taalpunt Raalte en de Bibliotheek Salland organiseerden op woensdag 21 november de Internationale Receptenmarkt.  Deelnemers uit allerlei landen deelden hun favoriete recept en lieten elkaar volop proeven. Met inbegrip van Nederland waren er in elk geval tien nationaliteiten te proeven.

De deelnemers waren afkomstig uit China, Colombia, Eritrea, Nederland, Polen, Sri Lanka, Syrië, Turkije en Zweden. Ze deelden kopieën van hun recept uit, zodat alle bezoekers nieuwe gerechten aan hun repertoire konden toevoegen. Er was ook een Engels recept vertegenwoordigd, met één ontbrekend ingrediënt. Bezoekers konden het raden en maakten kans op kaartjes voor een Roald Dahl-diner.

Met een opkomst van ongeveer 50 mensen was het een gezellig, geslaagd evenement: iedereen verliet blij en vol nieuwe inspiratie de Bibliotheek.

foto recepten 1

foto recepten 2