Nieuws uit de Bibliotheek

Nanu en Philou winnen regionale Voorleeswedstrijd!

Nanu Karel van basisschool De Kwintijn uit Raalte en Philou Stevens van basisschool De Bongerd uit Wijhe hebben woensdagavond 6 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus in Holten. Het was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

In deze regionale ronde waren er negen kandidaten uit groep 7 of 8, die eerder werden uitgeroepen tot schoolkampioen én een lokale finale wonnen van de Bibliotheek Deventer, Nijverdal, Rijssen-Holten of Salland. De kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Anita van Schooten naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Nanu had een fragment gekozen uit Buiten is het oorlog van Janny van der Molen. Philou las een fragment voor uit het boek De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas.

De jury bestond uit Linda Voortman (adviseur Rijnbrink/VoorleesExpress Overijssel), Saskia Pekelharing (illustrator kinderboeken) en Janneke Meijer (combinatiefunctionaris Taal & Cultuur gem. Hellendoorn). Zij letten op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Nanu en Philou gaan door naar de provinciale ronde op 10 april in het ZINiN Theater in Nijverdal. De winnaar van deze ronde mag Overijssel vertegenwoordigen bij De Nationale Voorleeswedstrijd en kan dus de Nationale Voorleeskampioen 2019 worden!