Jouw duurzame kunstwerk

Niets is afval, als je er op de juiste manier naar kijkt. Neem een voorbeeld aan kunstenares Hinke Luiten uit Deventer. Zij verwerkt allerlei soorten gebruikte materialen en maakt er verrassende mode-items van. Wat dacht je van haar boekenbonnentas? (2e foto)

In november is Nederland Leest. Thema dit jaar is duurzaamheid. Hoe duurzaam kan jij het maken? En welk boek of welke figuur uit een boek heeft jou geïnspireerd om jouw persoonijke duurzame recyclingkunstwerk te maken? Zet je werk op de foto en stuur die vóór maandag 4 november naar . Noem in je bericht een relevante boektitel of schrijver en vertel hoe jij daaruit je duurzame inspiratie haalt.

Een jury onder leiding van Hinke Luiten maakt een selectie uit de inzendingen. Hoor je daarbij, dan zetten we jouw werk in de expositie in de bibliotheek in Raalte, tijdens de maand november. Aan het einde van Nederland Leest wijst de jury winnaars aan. Er zijn prijzen voor kinderen en jeugd tot 18, en voor volwassen inzenders. Tip: je werk kan dus op een expositie terechtkomen! Houd dus rekening met de grootte van je werk en vermeld je leeftijd als je onder de 18 bent.

foto: konijn gemaakt van strandvondsten, door Ingrid de Olde
foto: tas gemaakt van boekenbonnen, door Hinke Luiten