Vacature Consulent Jeugd & Educatie

Zorg jij dat voorlezen een vast onderdeel in het leven van kinderen wordt?  De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Consulent Jeugd & Educatie 0-6 jaar, voor 24 uur per week.

Als Consulent werk je aan programma’s voor de doelgroep 0-6 jaar en hun ouders. Je werkt intensief samen met de voor– en vroegschoolse instellingen in het programma Boekstart. Als coördinator van de VoorleesExpress werk je samen met vrijwilligers en neem je deel aan de provinciale overleggen.

Samen met het team werk je aan een (gezins)aanpak rond taal en voorlezen aan jonge kinderen in de kinderopvang, in kleutergroepen en op basisscholen. Je werkt met de professionals en de kinderen en betrekt ook de ouders bij de aanpak. Je creëert  een omgeving waar alle opvoeders zich bewust zijn van het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen.

Enthousiast over de vacature?   Meer informatie