Wowi-bus in Raalte

Zo’n 120 kinderen en volwassenen hebben deze herfstvakantie in de Bibliotheek in Raalte kennisgemaakt met de nieuwste technieken en media.

Voor de deur van de Bibliotheek stond de WoWi-bus. Daar binnen kon je bezoekers een wereld ontwerpen en bewonderen met een VR-bril, een robot bouwen en aansturen via een tablet, zien hoe een 3D-printer werkt, robots coderen met kleurcodes die gewoon zet met een vilstift, en een tekening maken die herkend en verbeterd werd met kunstmatige intelligentie.

Binnen, in de Bibliotheek, was er nog meer te doen. Kinderen konden in een eigen tekening op de foto gaan met een green screen. Volwassenen kregen informatie over het delen van hun data en konden een gratis Data Detox Kit meenemen. Daarmee kan je thuis in acht dagen verhelderen welke data en toestemmingen je wel of juist niet meer wilt delen.