Nieuws uit de Bibliotheek

Kerstvakantie: gamen en e-sports in de Bibliotheek

Leef je uit en verscherp je skills

In de kerstvakantie organiseren de Bibliotheek Salland, Jongerencentrum TraXX en Azerty in Raalte een tweedaags eSports en game event! Op vrijdag 27 december en donderdag 2 januari kunnen kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar hun skills laten zien tijdens verschillende toernooien of trainen in de Freeplay area.

FIFA voetbaltoernooi

In Jongerencentrum TraXX wordt op 27 december  een toernooi gehouden met de game FIFA 20. Aan het digitale voetbaltoernooi kunnen kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar meedoen. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden op de website van de Bibliotheek.

Freeplay area

Maar er is meer te doen dan een digitaal balletje trappen. Wie liever een ander spel ontdekt, kan naar de Freeplay area in de Bibliotheek. Daar heeft Azerty uit Raalte de mooiste game-opstellingen neergezet. Ben je 6 jaar of ouder, dan kan je hier je skills komen trainen of kennismaken met de nieuwste games. Voor de Freeplay area hoef je je niet aan te melden.

2 januari

In de tweede week van de vakantie, op donderdag 2 januari, is er in de Bibliotheek in Raalte een F1-gametoernooi en nog een keer de Freeplay area. Ook kan je meedoen aan de VR-experience met een Oculus Go!

Ook al vindt iedereen gamen leuk, de negatieve kanten ervan krijgen vaak veel aandacht: verslavend, werkt passiviteit in de hand, noem het maar op. Daarentegen kan gamen echt allerlei positieve invloed hebben op iemands vaardigheden. Wie opgaat in het spelen van een game, werkt aan zijn reactievermogen, doorzettingsvermogen, oog-handcoördinatie, zelfvertrouwen en de vaardigheid om met tegenslagen om te gaan.

  • ·Vrijdag 27 december, vanaf 10.00 uur
  • ·Vanaf 6 jaar
  • ·Gratis, online aanmelden www.bibliotheeksalland.nl/gamen
  • ·In de Bibliotheek Raalte en bij Jongerencentrum TraXX