We zijn gefuseerd

Welkom bij de Bibliotheek Salland!

Op 1 januari 2020 zijn de Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder een vertrouwde naam: Bibliotheek Salland.

Let op: op 4 februari staan alle computersystemen uit. Lenen is dus niet mogelijk en inloggen (ook vanuit thuis) ook niet. De bibliotheken zijn allemaal dicht. Dat is omdat we op 4 februari alle computersystemen samenvoegen.

Voor klanten van beide bibliotheken zal er vrijwel niets veranderen. Ze kunnen als vanouds terecht bij vijf bibliotheken in Raalte, Ommen, Olst, Heino en Wijhe. Daarnaast zijn er lokale servicepunten in kleinere kernen waar leden bestelde boeken en andere materialen kunnen halen en terugbrengen. Ook de openingstijden blijven hetzelfde. Vanaf 1 januari zijn alle online bibliotheekdiensten te gebruiken via www.bibliotheeksalland.nl.

De bibliotheek krijgt wel een andere naam: Bibliotheek Salland. Deze organisatie verzorgt dan het bibliotheekwerk voor de drie gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe. Bij elkaar wonen er in dat gebied ruim 73.000 mensen.

Door deze fusie wordt de Bibliotheek Salland een sterkere, stabielere organisatie. Achter de schermen ontstaan er meer mogelijkheden voor samenwerking. Gebruikers van de bibliotheken zullen dat gaan merken, bijvoorbeeld aan een uitgebreidere, veelzijdiger programmering.