Nieuws uit de Bibliotheek

Bas Oors en Indy Smit winnen de kwartfinale voorleeswedstrijd Raalte!

Bas Oors van basisschool De Bolster uit Raalte en Indy Smit van basisschool De Vogelaar uit Raalte hebben 5 februari de Raalte voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in basisschool de Linderte. 

Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Raalte vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 16 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Femke Reijke naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek zich vermaakte met een quiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, 
werd het verlossende woord door juryvoorzitter Mirjam Borger gesproken. Zowel Indy als Bas wisten de aandacht van het publiek te pakken. Verder viel Bas op door een fijn stemgebruik en Indy door tempowisselingen waardoor er veel spanning in het voorlezen zat.

Bas Oors las een fragment voor uit het boek Neergestort (Overleven in de wildernis) van Gary Paulsen, en Indy Smit uit Spiegelmeisje van Tanneke Wigersma.