Nieuws uit de Bibliotheek

Josefien Vrielink wint de kwartfinale Voorleeswedstrijd Olst-Wijhe!

Josefien Vrielink van basisschool Ter Stege uit Olst heeft op 10 februari de Voorleeswedstrijd Olst-Wijhe gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Holstohus in Olst. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Olst-Wijhe vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt ze De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Femke Reijke naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek genoot van een drankje en wat lekkers (mogelijk gemaakt door Boni Supermarkt Wijhe), trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Lian Kolkman gesproken.
Josefien viel volop op door haar goede balans tussen rust en humor en de variatie in tempowisselingen. Ze bracht haar enthousiasme goed over op het publiek.

Josefien Vrielink las een fragment voor uit het boek Dummie de Mummie (De sfinx van Shakaba) van Tosca Menten.