Bas Oors en Nora Jonkers winnen de regionale voorleeswedstrijd in Holten!

Bas Oors van basisschool de Bolster uit Raalte en Nora Jonkers van basisschool de Hovenschool in Deventer hebben maandag 2 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Kulturhus te Holten.  Het betrof hier een regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort meedoen aan de provinciale finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 9 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Na het voorlezen trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter gesproken.

Bas Oors las een fragment voor uit het boek Neergestort van Gary Paulsen. De jury vond dat Bas een enorm spannend fragment had voorgelezen en dat het leesplezier ervan af spatte. Nora Jonkers las voor uit Lampje van Annet Schaap. Nora had zich goed ingeleefd in het verhaal en las heel natuurlijk voor volgens de jury. Bas en Nora zullen één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 1 april gehouden zal worden in het ZININ theater te Nijverdal.