Thuisblijftips van de Bibliotheek

Online tips voor lezen en leren, speciaal voor kinderen.

De komende weken zijn de kinderopvang en de scholen voor de meeste ouders gesloten. En dat is even wennen! Ook de Bibliotheek is voorlopig dicht. Daarom geven we je nu graag wat online tips om samen met je kinderen te blijven genieten van de mooiste verhalen.

Jeugdbibliotheek.nl: altijd open

Op www.jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste e-books en luisterboeken.Ook bekijk en beluister je er de mooiste voorleesfilmpjes, speel je leerzame taalspelletjes en vind je allerlei andere tips voor kinderen van 0-18 jaar.

Naar jeugdbibliotheek.nl

E-books • Kies uit een collectie van meer dan 28.000 e-books op www.onlinebibliotheek.nl. Literatuur, non-fictie, kinderboeken, alle genres zijn er. Lees je voor het eerst e-books via de Bibliotheek? Registreer je daneerst bij de online Bibliotheek. De e-books kun je lezen op een e-reader,maar ook op je telefoon, tablet of laptop.

Naar onlinebibliotheek.nl

Gratis voorleesfilmpjes in De Voorleeshoek

In www.devoorleeshoek.nl vind je de leukste voorleesfilmpjes van kinderboeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar. De verhalen worden tot leven gebracht met fantasierijke illustraties, animaties en soms ook muziek. De komende tijd is De Voorleeshoek gratis voor iedereen.

Naar devoorleeshoek.nl

Bereslim: taalspelletjes en interactieve prentenboeken

Op www.bereslim.nl spelen kinderen van 2 tot 7 jaar leerzame taalspelletjes en vind je interactieve prentenboeken. Je kunt hiervoor inloggen met je bibliotheekaccount. Ben je geen lid van de Bibliotheek?Ook dan staan er op BereSlim de komende tijd gratis digitale prentenboeken voor je klaar.

Naar Bereslim.nl

Passend Lezen

Passend lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Kinderen hebben via Passend Lezen toegang tot Superboek. De collectie van Superboek bestaat uit ruim 11.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager, van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

Passend Lezen

Extra luisterboeken voor iedereen

In de LuisterBieb-app hebben we tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone en luister thuis naar de mooiste boeken.

Naar Luisterbieb

Nog meer tips

• Kijk en lees mee met de Nijntje app voor Android en iOS, voor 2–5 jaar.
  • De website www.langaroo.org is hét taalplatform voor kinderen van 2–6 jaar om samen te spelen met taal. Langaroo is een online Lingoland, waarouders met hun kind ontdekken door goed te kijken naar mooie animatiesen video’s en opdrachten te doen. Op een heel speelse manier komen ze in aanraking met veel talen. Langaroo is nu beschikbaar in het Nederlands,Engels, Arabisch, Pools en Turks. Voor 2–6 jaar
  • Deze playlist op Spotify heeft kinderboeken in podcastvorm. 2–9 jaar
  • Op de website www.wepboek.nl vind je geanimeerde prentenboeken voor 2–6 jaar
  • Op SchoolTV vind je educatieve voorleesfilmpjes voor 2–6 jaar
  • Interactieve websites als Sesamstraat en Zappelin bieden veel spelletjes en video’s voor kinderen van 1–6 jaar.
  • Zitten de kinderen het liefst de hele dag voor een scherm? Tijd om eens aan de slag te gaan met mediawijsheid! Nog meer tips? Kijk op www.jeugdbibliotheek.nl