Bibliotheek Salland gaat weer open!

Goed nieuws! Bibliotheek Salland is vanaf de week van 18 mei weer geopend. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn iets versoepeld. Daardoor kunnen de bibliotheken weer starten met een deel van de dienstverlening. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

‘Anderhalvemeterbibliotheek’

In de week van 18 mei gaan we in onze vestigingen beginnen met het uitlenen van boeken. Afgelopen week hebben we de vestigingen ingericht als ‘anderhalvemeterbibliotheek’.

Raalte

Dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur
woensdagavond 17.00 –19.00 uur

Olst

maandagavond tot 19.00 uur

Ommen

vrijdagavond tot 19.00 uur

Heino

maandagavond tot 19.00 uur

Wijhe

De bibliotheek in Wijhe gaat nog niet open.

Veiligheid staat voorop

Het moet voor alle bezoekers en medewerkers veilig zijn om de bibliotheek te bezoeken. Stap voor stap kunnen we ervoor zorgen dat we met elkaar weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek.

Boeken lenen en terugbrengen

Bezoek de bibliotheek in deze tijd zoals je ook een supermarkt of bouwmarkt bezoekt:

• Houd afstand
  • Niet te veel mensen tegelijk naar binnen
  • Bij de ingang krijg je een mandje (of eventueel een ander toegangsitem). Zo kunnen we gemakkelijk zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk naar binnen gaan).
  • Houd je aan de aanwijzingen van de medewerkers
  • Volg de aanwijzingen op de posters op

Doelgericht lenen

We willen zo veel mogelijk mensen de kans geven de bieb te bezoeken. Maak je bezoek dus niet langer dan nodig.

• Bedenk van tevoren wat je zou willen lenen
  • Zoek thuis in de catalogus op of de boeken aanwezig zijn en in welke kast ze staan
  • Maak een lijstje en bedenk een handige looproute voor jezelf

Dit blijft nog dicht

De leestafel, de koffieautomaat, de toiletten, de computerwerkplekken en het Leer & Meer Plein (Raalte) blijven voorlopig gesloten.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Voor bijeenkomsten zoals cursussen hebben we nu nog maar heel weinig mogelijkheden. We werken eraan om binnenkort te starten met sommige activiteiten, maar weten nog niet welke dat zullen zijn en wanneer ze starten. Houd daarvoor onze website, de e-mailnieuwsbrief en de media in de gaten.

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?

Natuurlijk helpen we je graag verder. Je kunt ons bereiken via of via 0572–363637.

We kijken ernaar uit om je in de week van 18 mei weer te verwelkomen in een van de vestigingen van Bibliotheek Salland!

Blijf gezond en let goed op elkaar,

alle medewerkers van Bibliotheek Salland.