Nieuws uit de Bibliotheek

Iets te eten, iets te lezen

Iets te eten, iets te lezen

Wie in gemeente Raalte, Olst-Wijhe en Ommen iets te eten afhaalt of laat thuisbezorgen, kan binnenkort een verrassing verwachten.

Klanten van deelnemende horecagelegenheden krijgen bij de maaltijd het boek Het zwijgen van Maria Zachea.

Deze restaurants doen mee

Dit is het boek dat ook wordt uitgedeeld aan alle bezoekers van de Bibliotheken, in de maanden november en december tijdens de landelijke actie Nederland Leest.

De Bibliotheek Salland en de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland zijn nu een unieke samenwerking aangegaan. Restaurants kunnen zich aanmelden en krijgen een stapel geschenkboeken. Die mogen ze cadeau geven aan hun eters.

Ik heb een restaurant! Mag ik meedoen?

‘Door de coronamaatregelen kunnen restaurants en eetcafés nu alleen maar maaltijden bezorgen of laten afhalen. Bij ons zijn de Bibliotheken wel open, maar het is een stuk rustiger dan normaal. Juist in zo’n tijd is het prachtig als je samen de mensen iets extra’s kan geven’, verklaart Jetze Dam, programmamanager van de Bibliotheek Salland. ‘We hopen dat we iedereen zo snel mogelijk weer mogen verwelkomen in de horeca en in de bibliotheken. Tot die tijd doen we samen ons uiterste best om iedereen een zo fijn mogelijke tijd te bieden.’

Deze restaurants doen mee:

 
Raalte Ommen Olst
Laurel's Restaurant Puik  Hier is ut
Robby's Snacks  AnyTyme  
Van de Partij RestoOco  
Spoolder Erve Vechtdal - Koe Safari  
Brasserie Zwakenberg  Flater  
Lemonade food & drinks    
Wijhe Heino Heeten
Eetcafé De Oranjerie Restaurant Het Buitenhuys Zaal/restaurant Reimink