Lindy en Yazan winnen voorleeswedstrijd Ommen

Lindy en Yazan, winnaars Ommen Voorleeswedstrijd 2021
Lindy en Yazan, winnaars Voorleeswedstrijd Ommen 2021

Lindy Bendijk van CBS Ichthus te Lemele en Yazan Alsuliman van OBS de Dennenkamp hebben de voorleeswedstrijd van Ommen gewonnen. Deze wedstrijd werd dit jaar digitaal gehouden.

Het waren de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Ommen vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van onze winnaars wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

In twee rondes lazen in totaal 13 kandidaten via Teams voor en het was aan de jury om 2 winnaars te kiezen, in elke ronde 1. De jury bestond uit Petra Stokvisch, cultuurcoördinator van Ommen en Marita Veldscholte, leesconsulent bij Bibliotheek Salland.

Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na wat spannende momenten, werd het verlossende woord door de jury uitgesproken en werden Lindy en Yazan gekroond tot de kampioenen van Ommen.

Lindy las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. De jury vond dat Lindy de emotie goed over bracht van het boek. Yazan las voor uit de Operatie Zeer ernstige ramp van Tosca Menten. Een origineel fragment en enthousiast gebracht, volgens de jury. Yazan en Lindy zullen in maart deelnemen aan de halve finale.