Nieuws uit de Bibliotheek

Lindy en Myrthe voorleesfinalisten

foto van Lindy Bendijk
Lindy Bendijk

De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Lindy Bendijk en Myrthe Waanders. Lindy zit op CBS De Ichtus in Lemele. Ze las voor uit ‘Lampje’ van Annet Schaap. De jury bewonderde haar rustige en mooie manier van voorlezen. Ze had ook een prima fragment uitgekozen en nodigde het publiek uit om het boek zelf verder te lezen. 

Myrthe zit op basisschool De Regenboog in Vriezenveen.  Haar fragment kwam uit ‘De Griezels’ van Roald Dahl.  De jury prees haar om de goede verstaanbaarheid. Ze las echt voor, maar zorgde door afwisseling in tempo en volume dat je echt werd meegenomen in het verhaal.

Tien kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen,  gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd. De schoolkampioenen hebben een filmpje ingestuurd. De jury heeft deze bekeken en twee winnaars aangewezen. Om 15.00 werd de uitslag bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst met alle schoolkampioenen, juryleden en bibliotheekmedewerkers. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde op 14 april 2021.

 De jury bestond dit jaar uit:

  • Dirry van de Grampel (oud-jeugdspecialist Bibliotheek Twenterand)
  • Evelien Wietsma (adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving, Rijnbrink)

Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes in een tas van De Nationale Voorleeswedstrijd. Met Lindy en Myrthe maakt de bibliotheek nog een afspraak voor een klein feestje waarbij de oorkondes en prijzen zullen worden uitgereikt.

Deelnemers:

Lindy Bendijk, CBS De Ichthus, Lemele
Yazan Alsuliman, OBS De Dennenkamp, Ommen
Lilan Baarslag, OBS De Tweemaster, Nieuwleusen
Carlijn van Spijker, CBS Het Kompas, Nieuwleusen
Merel Bakker, Daltonschool de Maten, Den Ham
Niels Nijkamp, CBS De Pölle, De Pollen/ Vriezenveen
Myrthe Waanders, CBS De Regenboog, Vriezenveen
Babet Hamberg, CBS De Bloemenhof, Hardenberg
Romijn van Lente, De Groen, Dedemsvaart
Rogier Pots, CNBS Windesheim, Sibculo