Vacature Taalpuntcoördinator

vacature Taalpuntcoördinator

Ga jij de laaggeletterdheid in onze regio aanpakken? De Bibliotheek Salland is op zoek naar een coördinator voor de Taalpunten.

Er zijn helaas nog veel laaggeletterde inwoners die niet mee kunnen komen in de samenleving omdat ze over onvoldoende basisvaardigheden beschikken. Vanuit de Bibliotheek werken we samen met andere organisaties in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen aan de aanpak van laaggeletterdheid.

Het Taalpunt is een herkenbare fysieke plek in de bibliotheek waar zowel laaggeletterden, toeleiders als vrijwilligers materialen en advies kunnen krijgen op het gebied van taal, lezen, rekenen en digitale vaardigheden. Bij de aanpak van laaggeletterdheid is de inzet van vrijwilligers onmisbaar.

Wat ga je doen

Als Taalpuntcoördinator/-docent zorg je ervoor, dat de afspraken van het Taalpunt met de gemeenten professioneel en planmatig uitgevoerd en behaald worden. Ben jij ervaren met taalonderwijs aan de doelgroepen NT1 en NT2, hbo-opgeleid en een enthousiaste, initiatiefrijke verbinder en organisator? Lees dan verder en solliciteer!

Naar de vacature