Nieuws uit de Bibliotheek

Tv-serie Klik ’m aan helpt met digitale vaardigheden

header Klik m aan

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. Bibliotheken helpen iedereen die dat nodig heeft om aan te haken bij de digitale samenleving en volwaardig mee te doen. Hoe dat gaat, is te zien in de nieuwe zevendelige tv-serie Klik ’m aan. De eerste aflevering van Klik ’m aan is op donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

In Klik ’m aan gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis. Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal fotoalbum? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven.
Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan en zich willen kunnen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren. Verschillende bibliotheken in Overijssel werkten mee bij het maken van de afleveringen.

Taal Werkt!

Klik ’m aan wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Binnen Taal Werkt! werkten bibliotheken de afgelopen vier jaar samen met partners in een groot aantal projecten aan het thema basisvaardigheden, waaronder lezen, schrijven en digitale vaardigheden.
Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van Klik ’m aan vind je op www.rtvoost.nl/klikaan.