Ga op reis met de Bibliotheek!

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs zes landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten. En je kunt er verhalen lezen van bekende kinderboekenschrijvers, zoals Manon Sikkel, Tosca Menten en Paul van Loon. Alle opdrachten gedaan en schatten gevonden? Dan maak je kans op een tablet!

Wil je meedoen met je gezin? Meld je aan via www.vakantie-lezen.nl.

In de bibliotheek: de Vakantielezen-speurtocht!

Kom op 26 juli naar de Bibliotheek in Ommen, 3 augustus naar Olst, 18 augustus naar Raalte of op 24 augustus naar Heino. Dan kun je om 11.00 uur in de bibliotheek de Vakantielezen-speurtocht doen! Kun je niet omdat je op vakantie bent? Geen probleem. Je kunt overal, in alle landen ter wereld op de website van Vakantielezen. Dan kun je alleen niet meedoen met de speurtocht, maar ook zonder speurtocht kun je alle schatten vinden!

Voor wie
Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.