Studiekringen

Thema: Hobby en vrije tijd
Locatie en service: Bibliotheek Raalte, Bibliotheek Wijhe, Bibliotheek Heino

Studiekringen voor 50+ in Raalte, Wijhe en Heino

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven. Bibliotheek Salland geeft een platform aan studiekringen voor 50-plussers in Raalte, Heino en Wijhe.

Nieuwe leden welkom in Heino

Op 18 september start het nieuwe jaar voor de studiekring in Heino. De bijeenkomsten zijn tweewekelijks in het Dorpshuus. Er is plek voor een paar nieuwe leden. Wie de eerste bijeenkomst van 18 september wil bijwonen, kan contact opnemen met  of

Omschrijving

‘Contacten leggen, mensen ontmoeten en op een persoonlijke manier je tijd zinvol besteden. Als je wat ouder wordt, ga je naar zulke dingen op zoek”, zegt Mirjam Joosten (57). Zij is een van de twee oprichters van de Studiekring Raalte. “Ik volgde een opleiding tot ouderencoach, en ontmoet steeds meer mensen die daar behoefte aan hebben.’

Op zoek naar een locatie voor een praatgroep kwam ze terecht in de Bibliotheek. Daar ontstond het idee om een Studiekring50Plus op te richten. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!

Meer informatie en aanmelden

Is een studiekring wat voor jou, of wil je er iets meer over weten? Geef je interesse door. Zodra een groep mensen zich heeft aangemeld nodigen we je uit voor een vrijblijvende startbijeenkomst.

Stuur een e-mail naar , vraag ernaar bij de balie of bel de Bibliotheek op 0572-363637.