Cursus Fotoboek maken

Voor welke leeftijd? 18+ Iedereen boven 18, 50+ Senioren
Leren, lezen en lenen Cursussen, Activiteiten
Thema Hobby en vrije tijd

Vroeger liet je je fotorolletje afdrukken. Als het een beetje meezat, had je ze een tijdje later in een album geplakt, al dan niet met de bijbehorende verhalen ernaast geschreven.

Nu maken we onze foto's digitaal: met een digitale camera, of met de telefoon. Foto's staan op de computer, of ‘in de cloud’. Maar een prachtig fotoboek maken, dat kan nog steeds, zelfs mooier dan ooit! Omdat fotoboeken gedrukt worden, ziet het eindresultaat er schitterend uit.

Wat ga je leren:

In deze cursus van vijf lessen leer je:

• een fotoboek maken op de pc;
  • werken met achtergronden en sjablonen
  • uitsneden maken uit foto’s
  • gebruik van kaders
  • invoegen van tekst
  • het boek bestellen via internet.

NB: Tijdens de cursus oefenen we met het fotoboekprogramma van Albelli. Maar wat je leert, kan je gebruiken in elk ander fotoboekprogramma.

Cursusinformatie

De cursus Fotoboek maken volg je online. Je neemt het lesmateriaal in je eigen tempo door, volgens je eigen planning.

Elke week is er een online bijeenkomst. Daar stel je vragen en ontmoet je andere deelnemers.

Je moet al een beetje met computers en internet kunnen omgaan.

De online cursussen van de Bibliotheek Salland zijn – in elk geval voorlopig, vanwege de coronoacrisis en de sluiting van de bibliotheek – gratis.

Bekijk alle cursussen en evenementen in de agenda

Aanmelden

Ga in de agenda naar een cursus die je wilt volgen en meld je aan via het webformulier.

Je kunt ook mailen naar , of bel ons op 0572-363637.

Ook interessant: