BiebPanel

Uitkomsten van de recente onderzoeken

Collectie & informatiefunctie

Collectie & informatiefunctie

Door het hele land hebben in juni dit jaar ruim 15.000 mensen vragen beantwoord over de collectie en de informatiefunctie van de Bibliotheek. In de regio Midden Overijssel waar Salland onderdeel van uitmaakt, hebben ruim 350 mensen hun mening gegeven. Iedereen die heeft meegedaan: bedankt voor de moeite!

Hieronder zijn enkele resultaten van dit onderzoek uitgelicht en een aantal punten die wij als Bibliotheek gaan oppakken.

Collectie

Onze collectie wordt goed beoordeeld. Er wordt veel waarde gehecht aan spannende en  informatieve boeken en literaire romans. Meer dan landelijk is de collectie romantische boeken een belangrijk onderdeel van onze collectie. (33% Midden Overijssel tov 21% landelijk)

 

Meer dan de helft (59%) geeft aan (zeer) tevreden te zijn over ons aanbod van actuele boeken. Over de tijdschriften en spannende boeken is boven de 70% tevreden over de actualiteit. Op alle collectie onderdelen scoort Midden Overijssel beter dan landelijk behalve Engelstalige boeken. Natuurlijk is er ook maar een beperkt deel van de mensen hierin geïnteresseerd maar het valt op dat maar 30% tevreden is over de actualiteit van dit aanbod.

Klassiekers hoeven wat jullie betreft niet altijd aanwezig te zijn, als er maar wel een mogelijkheid is om deze te reserveren (45%).

Uiteraard zijn wij altijd bezig om onze collectie zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor jullie. Wij zijn blij te lezen dat onze collectie door het merendeel van jullie goed beoordeeld wordt.

Reserveren

Meer dan landelijk reserveren jullie titels via de website. De meerderheid is bereid twee weken of meer te wachten tot het boek beschikbaar is. Bijna 60% reserveert online via de computer. Wel wordt door een grote groep aangegeven dat bij het online reserveren niet duidelijk wordt aangegeven hoe lang het ongeveer gaat duren.

Goed om te lezen dat de mogelijkheid om te reserveren goed gebruikt en gewaardeerd wordt. Wij gaan ermee aan de slag om te kijken hoe wij de wachttijd kunnen aangeven bij het reserveren.

Informatiefunctie

Bij het zoeken van informatie in de Bibliotheek hebben jongere panelleden (landelijk) de voorkeur veelal voor informatieve boeken, tijdschriften en digitale databanken. Ouderen vaker vragen een medewerker om informatie. Een online databron waar de meeste interesse in is, is de Consumentengids.

Wij gaan zorgen dat onze medewerkers en vrijwilligers blijvend goede service kunnen verlenen. Ook onze online databanken zoals de Consumentenbond gaan wij meer promoten.

Bekijk voor meer informatie het volledige onderzoek of neem contact met ons op via Marjolein Pruim, adviseur Marketing,  of T. 06 22 43 58 05.

Rapportages BiebPanel

 1. Ouders 6- tot 12-jarigen

  Volgens driekwart van de ouders vindt hun kind lezen leuk. Maar hoe ouder ze worden, hoe minder leuk kinderen het gaan vinden. Meer nog dan boeken lezen, zijn kinderen volgens hun ouders met hun telefoon in de weer.

  Publicatiedatum: 08 juli 2019

 2. Klanttevredenheid 2018

  Goed nieuws. Klanten van de bibliotheken in Midden-Overijssel zijn heel tevreden over de dienstverlening: een NPS van 38.

  Publicatiedatum: 19 oktober 2018

 3. Hoe betrokken bent u bij de Bibliotheek?

  BiebPanelleden zijn enthousiast over de Bibliotheek, zo blijkt uit het gemiddelde ‘enthousiasme’ rapportcijfer van 7,9. De belangrijkste redenen waarom panelleden enthousiast zijn over de Bibliotheek, zijn het ruime...

  Publicatiedatum: 16 november 2017

 4. Flitspeiling

  Voor de eerste keer is landelijk een flitspeiling uitgevoerd onder onze Biebpanel-leden. Dit keer het onderwerp Belastingspreekuren. Echte spreekuren werden niet aangeboden tijdens deze flitspeiling in onze...

  Publicatiedatum: 01 augustus 2017

 5. Doelgroeponderzoek ouders met jonge kinderen

  Biebpanel doelgroeponderzoek ouders met jonge kinderen In het eerste doelgroeponderzoek van 2017 stonden ouders van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar centraal. Er is gekeken naar de interesses en leesgedrag, voorlezen, kennis...

  Publicatiedatum: 16 juli 2017

 6. Collectie & informatiefunctie

  Door het hele land hebben in juni dit jaar ruim 15.000 mensen vragen beantwoord over de collectie en de informatiefunctie van de Bibliotheek. In de regio Midden Overijssel waar Salland onderdeel van uitmaakt, hebben...

  Publicatiedatum: 03 november 2016

 7. Klanttevredenheid 2016

  In het eerste kwartaal van 2016 stond Klanttevredenheid centraal. Conclusies:  Bibliotheekleden bevelen de eigen Bibliotheek in hoge mate aan. Vooral over de medewerkers (klantvriendelijkheid en deskundigheid) en de...

  Publicatiedatum: 18 juli 2016

Meer