Samen lezen in een leeskring. Lezen doe je alleen, maar het is ook inspirerend om met anderen over boeken te praten. Speciaal voor leeskringen hebben wij een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe vind ik een leeskring?

Informeer bij de bibliotheek of zij weten welke leeskringen er zijn en of ze plaats hebben voor nieuwe leden. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen ook een oproep (https://overijssel.mijnleeskring.nl/oproep-plaatsen) plaatsen op Mijnleeskring.nl

Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?

U kunt de boeken natuurlijk in de bibliotheek lenen, maar als u veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig heeft kunt u gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink. U kunt kiezen uit 400 verschillende titels en u regelt alles zelf via Mijnleeskring.nl . De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij de bibliotheek van uw keuze afgeleverd.
Lezers met een e-reader kunnen ook een keuze maken uit de boeken van de Onlinebibliotheek. Maak een keuze uit de lijst Moderne romans of Klassiekers (https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/lezen-voor-leesclubs.html).

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?

De openbare bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken kunt u gratis databanken over literatuur raadplegen zoals Literom (recensies uit kranten en weekbladen) en de Uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten). Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen u graag!

Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?

Jazeker, de volgende websites zijn interessant:

Hebban leesclubs
Literatuurplein
Boekentaal