overhandiging boekstartkoffer aan baby en moeder

BoekStart voor baby’s

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met een baby. Ook draagt het bij aan de spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar een baby een leven lang plezier van heeft.

Ouders van een kindje ontvangen 4 tot 7 maanden na de geboorte een brief van de gemeente via het consultatiebureau. Bij de brief zit een waardebon; deze waardebon is ook via de kinderopvang verkrijgbaar. Met de brief en de waardebon kun je naar de Bibliotheek om je kindje gratis in te schrijven als lid. Bij inschrijving krijg je gratis een koffertje met twee babyboekjes.

Online inschrijven

Je kunt je baby ook direct online inschrijven. Vul het formulier in en ontvang de waardebon per e-mail.

BoekStart in de Bibliotheek

Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek vind je heel veel prentenboeken voor ’baby’s van 0 tot 2 jaar. Een mooie collectie boeken om te lenen, zodat je kunt voorlezen met de nodige afwisseling. De Bibliotheek Salland verzorgt ook BoekStart-voorleesactiviteiten, bijeenkomsten en online tips om ouders te inspireren om te gaan voorlezen en boeken te ontdekken –bijvoorbeeld de Digitale Voorleestas.

Alle activiteiten in de agenda

Tips op JeugdOnline

Meer weten?

Kom langs bij de Bibliotheek of kijk op: www.boekstart.nl.

BoekStart voor professionals in de Kinderopvang

BoekStart in de Kinderopvang is een effectief programma van het ministerie van OCW, Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, waarmee we kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, ouders en pedagogisch medewerkers met boeken en voorlezen in aanraking brengen. Met BoekStart in de Kinderopvang creëert de Bibliotheek in samenwerking met de kinderopvanglocaties een rijke en stimulerende leesomgeving voor jonge kinderen. We ondersteunen bij een actuele boekencollectie, taalactiviteiten, themacollecties en ondersteunen medewerkers bij het taalplan en bij het ondersteunen van taalzwakke kinderen. 

Op dit moment nemen kinderopvanglocaties KDV De Rode Bank, Schanebroekkie, ’t Schoapie, de Bieënkorf, Kinderopvang De Kleine Kunst en Prokino deel aan het BoekStart-programma van de Bibliotheek Salland. Belangstelling? Neem dan contact op met