De BoekStart-coach

De BoekStart-coach is beschikbaar tijdens de inloopspreekuren in de Bibliotheek in Raalte en Olst, en in kindercentrum de Bieënkorf in Wijhe.

Samen met je baby boekjes lezen is leuk en leerzaam. Plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen jou en je kind. Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Kinderen die veel worden voorgelezen, gaan gemakkelijker en meer zelf lezen en hebben later een voorsprong op school.

BoekStart-coach Rita

Onze BoekStart-coach is Rita Glas. Zij is een ervaren jeugdbibliothecaris en weet alles over voorlezen en over kinderboeken. Zij vertelt je waarom voorlezen zo geweldig is voor jou en je kind en kan je allerlei boekjes laten zien, en ook leuke apps en sites voor kleintjes.

Lees een interview met Rita op de site van de Bieënkorf!

In de Bibliotheek ...

Rita is elke tweede vrijdag van de maand in de Bibliotheek in Raalte, van 9.30 tot 10.30 uur, tegelijk met het Mamacafé. Elke tweede woensdag van de maand is ze in de Bibliotheek in Olst, van 10.00 tot 11.00 uur.

... en in het Kindercentrum

In de Bieënkorf in Wijhe is Rita elke tweede woensdag en vrijdag van de maand, in de uren dat ouders hun kinderen 's middags komen ophalen.