Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen Nederlandse schrijvers. Op 20 mei geeft ze een online lezing. We organiseren deze lezing samen met boekhandels uit de regio.

Schrijf je nu in

Annejet van der Zijl schreef tot dusver zes non-fictieboeken en één fictieboek, die alle bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder meer de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Voordat ze schrijver werd, werkte Annejet als journalist, onder andere als misdaadverslaggeefster. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, in 2002 kwam Sonny Boy op de boekenplank en in 2009 de verborgen geschiedenis van onze voormalige prinsgemaal Bernhard.

In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Inmiddels zijn er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Een nieuw boek van haar wordt aan het eind van dit jaar verwacht.

Kortom, Annejet van der Zijl is een meesterverteller van bijzondere verhalen aan de hand van universele thema’s. Annejet zal op 20 mei vanuit Bibliotheek Salland worden geinterviewd door Jetze Dam. Samen gaan ze in gesprek over haar werk, inspiratiebronnen, bewonderde vakgenoten en of er in Raalte ook vergelijkbare verhalen te schrijven zouden zijn. Bovenal is er veel gelegenheid om vragen te stellen door de bezoekers van het online evenement.

Dus: schrijf je in, log in via de link die je na opgave van ons krijgt en je kunt erbij zijn. Ook is er de gelegenheid om na afloop van het vraaggesprek een gesigneerd boek van Annejet aan te vragen.

Datum donderdag 20 mei 2021
Tijd 19.30 uur
Waar Online
Voor wie Volwassenen (18+), Senioren (60+)